Valentýnská soutěž

Valentynska soutez1

Je tu únor a na Rohlíku se celý měsíc ponese v duchu rozmazlování. Dopřejte si, společně. Máme pro vás připravenou Valentýnskou soutěž. Ať už tento svátek slavíte nebo ne, máte možnost získat výhru – večeře pro dva ve stylové restauraci. Soutěžíme o dva vouchery v hodnotě 1500 Kč.

Pravidla:

  • soutěž probíhá na našem FB od 2.2. do 12.2. do 12 hod.
  • zapojit se můžete svým soutěžním komentářem do příspěvku
  • odpovězte na otázku: Co byste z našich surovin uvařili za jídlo k valentýnské večeři
  • otagujte v komentáři osobu, se kterou byste v případě výhry šli na večeři

12.2. vybereme výherce, který získá jeden poukaz do pražské restaurace Sansho a jeden do brněnské restaurace La Bouchée. Výherce bude kontaktován telefonicky a bude s ním domluveno převzetí výhry.

Poukaz platí na konzumaci jídla a pití v maximální hodnotě 1500 Kč. Nevyčerpaná částka se výherci neproplácí.

 

Večeře pro dva ve stylové restauraci Sansho

valentýn sansho

Sansho je vyhlášený podnik, který vás přivítá svou přátelskou atmosférou. Budete se zde cítit jako doma. Útulný prostor dává vyniknout jednoduché a čisté eleganci. Tím hlavním je v Sansho výborné jídlo.

Pokud jste již slyšely o The Real Meat Society, možná již víte, že Sansho spadá pod hlavičku Paula Daye. Paul pochází původem z Anglie, kde získal znalosti jak zpracovávat maso. Od řeznictví přešel k vaření do populárních retsaurací v New Yorku, v Londýne pracoval v Nobu, která byla oceněná michelinskou hvězdou. V Praze skloubil obě dvě činnosti. A tak TRMS dodává špičkové maso do obou Paulových restaurací – Sansho a Maso a kobliha, kde působí jako šéfkuchař.

valentynska soutez sansho

Můžete se těšit na za sucha vyzrálé hovězí, vepřové z přeštíka a další speciality z českého chovu, které jinde nenajdete. Sansho ukazuje asijskou kuchyni ve své neokoukané podobě. Exotická kombinace chutí a koření se skvěle snoubí s masem z volného chovu. Ten rozdíl v chuti hned poznáte! Díky vysoké kvalitě a originální úpravě se Sansho ocitla v úzkém výběru několika českých restaurací, které doporučuje michelinský průvodce.

Těšit se můžete např. na lososové sashimi, smažené kalamáry, knedlíčky s lososovým kaviárem. Jestli rádi trochu exotiky, doporučujeme karamelizované vepřové s kokosovou rýží a papájou, hovězí kari nebo jehněčí penang. A jakou sladkou tečku si můžete dopřát cheesecake s karamelem nebo zmrzlinu ze zeleného čaje. Už máte chuť?

 

Gurmánská večeře v La Bouchée

Brněnská restaurace La Bouchée vás láká na francouzskou gastronomii a jídla z čerstvých ingrediencí servírovaná v elegantním prostředí s domácí atmosférou. Hlavní specialitou je tu jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě od k chovatelů z Bílých Karpat nebo vyzrálé lokální hovězí ze spřízněného farmářského řeznictví Mikrofarma.

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník. A jako labužníci si zde budete určitě připadat. Restaurace má hned několik částí. Můžete se rozhodnout, zda začnete večer ve vinném baru, či rovnou povečeříte ve stylovém sklípku nebo salonku s krbem.

valentýn la bouchee

V La Bouchée si pro vás na Valentýna připravili speciální menu. Můžete tak ochutnat Tortellini plněné humřím masem, celerový krém se skořicí a Amarettem, filátko z Mořského ďasa nebo steak z telecí svíčkové. Večeři můžete zakončit domácí pistáciovou zmrzlinou s tmavou čokoládou.

Kuchyni šéfuje Vlastislav Nedorostek, který má více než dvacetileté zkušenosti, získané mj. ve Spojených státech.

La Bouchée se pravidelně umisťuje i v první stovce restaurací v Mauerově výběru Grand restaurant. Máte se na co těšit.

 

 

 

Doporučené články