Fotogalerie: Když se po Staromáku prohánějí roboti

Minuli jste testování robotických kurýrů Starship na Staroměstském náměstí? Pojďte si to vynahradit díky fotkám.

Stručné opáčko pro ty, kteří nevědí, o co šlo: Samořiditelní doručovací roboti jsou dílem společnosti Starship Technologies. Rohlik.cz je pro jejich vyzkoušení ideální služba, proto jsme se se Starship dohodli, že na budoucích praktických testech budeme spolupracovat.

Tip: Podívejte se na záznam živého vysílání ze Staromáku na FB

Díky jednodenní návštěvě Prahy si Starship tým mohl vyzkoušet reakce veřejnosti na doručovací roboty. Jak to dopadlo? Všichni si je chtěli vyfotit a děti je považovaly za roztomilou hračku.

Robot Starship

Takhle to vypadá, když robota naložíte taškami z Rohlíku. Vešly se tam pohodlně 4 plné – robot uveze nákup o hmotnosti až 10 kg.

Robot Starship s nákupem z Rohlíku

Úplně všechny zajímalo, jestli se nebojíme, že robota někdo při doručování ukradne. Zkusili jsme to. 18kg robot se sice unést dá, ale jeho tvary nejsou příliš vhodné k únosu :) Navíc je vybaven 8 kamerami a mikrofonem a taky GPS, díky které se dispečink dozví, jakmile by někdo robota odchýlil z jeho naplánované trasy.

Krádež robota Starship

Robot je navíc bezpečně uzamčený a odemknout ho lze jen v případě, že máte správný kód.

Roboti Starship

Nezbývá než doufat, že roboti Starship dorazí k testovacímu provozu do pražských ulic co nejdříve. Doprava je díky nim ekologičtější ve srovnání s automobily a také o hodně levnější. Zatímco teď je velmi drahé dovézt malý nákup skládající se z lahve vína a čokolády, s roboty už to bude možné…

Starship Robot

 

Pokud byste si chtěli přečíst více, doporučujeme články z českých médií:

Doporučené články