Adventure Menu – kvalitní jídlo nejen na cesty

- v Rohlíkovo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Představte si jídlo z kvalitních surovin, skvěle dochucené, bez konzervantů, éček, přesto trvanlivé, které vám vydrží ve spíži dokonce až tři roky. Takové je přesně Adventure Menu, na které má česká značka patent.

Značku ADVENTURE MENU založili vysokoškoláci Radek Slabý a Adam Sogel v roce 2010. Oba nadšenci spatřovali díru na trhu v kvalitním, plnohodnotném a chutném jídle, které si člověk může ohřát kdekoli a kdykoli. První várka šesti jídel spatřila světlo světa v květnu 2011. Ročně přibývají zpravidla dvě nová jídla. Dnes je Adventure Menu kromě českého trhu distribuováno také do Německa, Francie, Slovenska, Slovinska, Skandinávie a dalších zemí.

Díky sterilaci a správnému obalu si jídlo uchová svou barvu, vůni, konzistenci a trvanlivost. Jde o unikátní kombinaci tlaku, páry a materiálů, které umožní jídlo zbavit veškerých choroboplodných zárodků a uzavřít ho v ochranné atmosféře v tzv. tekutém stavu. Při tom není nutné používat vůbec žádnou chemii. Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Oproti konzervám se nejedná o polotovary, ale hotové, podomácku připravené jídlo. Konzervanty zpravidla zničí chuť jídla, sníží jeho výživovou hodnotu a způsobí zažívací potíže.

Chicken korma (1)

Adventure Menu jsme si v Rohlíku vyzkoušeli na vlastní chuťové buňky a musíme uznat, že jídlo chutná a je poctivě uvařené. To bychom do trvanlivých hotovek z pytlíku nikdy neřekly. Složení je taky super. Bez náhražek, barviv, konzervantů a éček. Prostě jídlo, které vás zasytí a nebude vám po něm špatně.

Vyzkoušejte třeba některou z českých klasik – hovězí guláš s bramborem, vepřové s knedlíkem nebo něco lehčího – kuřecí kormu s rýží nebo kuře s rýží na divoko. Adventure. Porce jsou akorát, buď jako jedna opravdu velká nebo dvě menší.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teplé jídlo kdekoliv a kdykoliv

Adventure Menu stačí ohřát a máte plnohodnotné jídlo. Pokud doma nestíháte nebo nemáte z čeho uvařit večeři, nezoufejte. Jídlo si můžete ohřát přímo v pytlíku, buď v mikrovlnné troubě, na pánvi nebo v hrnci s vodou.

Velkou výhodou je speciální technologie, díky které si jídlo můžete vzít kamkoliv s sebou a ohřát, když zrovna dostanete hlad. Součástí nabídky jídel je totiž i unikátní samoohřevný systém. Do speciálního vaku, tzv. Zipper-bagu, stačí vložit samoohřevnou kapsli Adventure Menu, zabalené jídlo a zalít vodou. Kapsle je z nehašeného vápna, po reakci s vodou začne hřát a stane se z něj vápno hašené. Kapsle je zcela rozložitelná, a proto ji lze bez obav  např. zakopat v přírodě.

Exotermická reakce způsobí, že se jídlo během dvanácti minut v Zipper-bagu ohřeje jako v troubě a je připravené ke konzumaci. Máme to vyzkoušeno na vlastní kůži a tenhle malý zázrak funguje skvěle. Jídlo bylo teplé, jako když si ho např. ohřejete v mikrovlnce. Ale samozřejmě si ho můžete ohřát na cestách např. i v kotlíku, když budete chtít. Výrobci píšou, že je dokonce možné pytlík nechat ohřát i na horkém motoru a jídlu se nic nestane. Pokusy necháme na vás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kam si Adventure Manu zabalit?

V podstatě kamkoliv, kde budete chtít kvalitně jíst. Teď je ideální období, kdy se jezdí na dovolené k moři, na výlety do přírody, na túry do hor. Když jedete kempovat, na letní festivaly, na chatu, nebo na dlouhé jízdy autem. Díky skladnému a odolnému balení si ho klidně můžete přibalit i na vodu. Nic se mu nestane.

Jak Adventure Menu skladovat?

Doporučujeme skladovat ho na suchém a tmavém místě, ideálně s teplotou 1-30°C. Po otevření jídlo skladujte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.

AKCE 1+1

Kupte od pondělí 26.6. do 2.7. jedno balení jídel Adventure Menu a dostanete ZDARMA balení kuřecí kormy nebo hovězího guláše. Ideální přílěžitost vyzkoušet tuhle novinku na Rohlíku.

Vyzkoušet Adventure Menu