10 kreativních nápadů, jak zužitkovat staré tašky z Rohlíku

Všichni  víme, že není správné plýtvat potravinami. To, co koupíme, bychom měli využít na maximum. Tento princip lze ale praktikovat i na věcech, které nejsou k jídlu a mají na první pohled své jedno jasné použití. Třeba papírová taška, ve které vám domů přijde z Rohlíku nákup. Pozor! V předešlé větě už zaznělo jedno klíčové a mnoho napovídající slovní spojení, které je odvozeno od slova papír. Ano! Taška z Rohlíku je z papíru a papír je vždycky skvělý začátek zajímavých nápadů.

Pokud tedy rádi šetříte svůj čas a k tomu nakupujete chytře online, máte doma už teď zásobu papírových tašek, které si zaslouží rozhodně víc, než se někde povalovat.

Papírová taška nápady

Tady jsou konkrétní nápady na to, jak jednoduše využít papírovou tašku tak, abyste to zvládli i s dětmi.

Taška jako maska

Věc, která zabere pár minut, přesto dokáže děti neskutečně zabavit. Tašku nasaďte dotyčnému na hlavu a fixou zhruba zaznamenejte, kde jsou oči. Vystřihněte otvory, pak i otvor na pusu a dle fantazie dokreslete obočí, řasy nebo velký úsměv.

Staré tašky maska

Šerif tržnice

Vyrobit dětem vestu z papírové tašky, přidělat odznak a nakreslit knoflíky je něco, čím je ohromíte. Dno tašky vystřihněte tak, aby dítě mohlo prostrčit hlavu. Po stranách vystřihněte kola na prostrčení rukou. Vzniklou vestu pak s dětmi společně vyzdobte a nalepte odznak.

Staré tašky

Papírový kornout na dobroty

U dětí jednoznačně platí, že není důležité jen CO jí, ale JAK to vypadá. Když je totiž zaujmete, sklidíte úspěch. A právě to, co děti milují jsou různé kornouty nebo kornoutky, do kterých jim můžete dát domácí hranolky z brambor, popcorn nebo oblíbené dětské křupky. Kornout je praktické vyrobit z papírové tašky, protože bude pevný a děti ho budou moci držet v rukách, aniž by hrozila nějaká bordelkatastrofa. Jděte nato pomocí tzv. „kruhové metody“. Z papírové tašky vystřihněte kruh, z něj pak vystřihněte cíp, stočte a spojte páskou. Jak snadné!

Kornout z papíru

Obrázek jako dárek od srdce

Stará papírová taška může posloužit jako podklad pro dětský obrázek. Zatímco by se jindy mohl zmačkat, nebo někam zapadnout, takhle ho jen tak někdo nepřehlédne. Kontrast barvy přírodního papíru a sytých veselých barev je perfektní.

Staré tašky z papíru

Taška jako zvířátko

Tím, že je taška pevná, můžete ji využít jako podklad pro nápady, které neznají mezí. Budou Vám stačit barevné papíry, nůžky, lepidlo a knoflíky různých velikostí. Vystříhněte tvar zvířecí hlavy a lepte oči, čumáky, ouška nebo parohy. Děti nemusí tvořit nic konkrétního, dejte jim prostor pro fantazii …

Co s papírovou taškou

Dárková taška

Není taška jako taška. Ta dárková musí trochu vypadat. Když z papírové tašky ustřihnete ucha, můžete dát do ní třeba „jedlé dárky“ jako pečený čaj, olivový olej nebo pár zajímavých produktů ze zdravé výživy. Vršek jednoduše přehnete a buď přelepíte nebo prošijete vlnou a přehyb ozdobíte papírovou krajkou. Právě jste z nákupu udělali dárkový balíček.

Staré tašky

Květina z papíru jako dekorace

Papírová taška je ideálním materiálem na výrobu různých dekorací. Jak se říká, v jednoduchosti je krása … Udělat květinu z papíru zvládnou malí i velcí. Můžete ji nechat zcela „přírodní“ nebo některé vrstvy proložit barevným zdobeným papírem. Z papírové tašky vystříhejte jednotlivé lístky, větší i menší a spojte je pomocí lepidla nebo sešívačky. Květinu zavěste pomocí šňůrky na okno nebo na dveře.

Staré tašky

Papírová taška místo balicího papíru

Vložit dárek do koupené papírové taštičky je samozřejmě ta nejjednodušší cesta. Obdarovaného tím ale připravíte o ten jedinečný moment rozbalování dárku a trhání papíru, které má zkrátka svoje kouzlo. Některé dárky ale doslova volají o to, abyste je poctivě zabalili. Třeba ty, co jsou v nějaké krabičce nebo knihu. A nic nebude vypadat tak „opravdově“, jako dárek zabalený do papíru. Když ho navíc originálně dozdobíte ručně vyrobeným štítkem a výraznou mašlí, nasadíte už tak perfektnímu nápadu korunu.

Staré tašky

Obálky, štítky a jmenovky

Papírovou tašku skvěle zužitujete také tak, že ji rozstříháte a použijete na výrobu malých obálek nebo štítků. Do rohu štítku uděláte otvor pomocí děrovačky, tou provléknete úzkou mašli a připevníte, kam je třeba.

štíky z papíru

Květiny v papírové tašce

Využít papírovou tašku jako dekoraci na květinu v květináči je fantasticky vypadající věc. Hodí se to především ve chvíli, kdy květinu někomu darujete, zrovnatak ale tímto způsobem můžete vytvořit zajímavou domácí dekoraci. Tašku obraťte naruby, nebudou tak na ní žádné nápisy. Vůbec nevadí, že se tím obracením zmačká. Naopak to bude vypadat stylově. Pořádně tašku namačkejte, ohrňte a klidně převázejte kolem dokola širokou mašlí nebo naopak tenkým lněným provázkem.

Jak vidíte, tašek není nikdy dost. Proto bez obav nakupujte, všechen papír zužitkujete :-) A jelikož se blíží období maškarních bálů, nemusíte si lámat hlavu, co na sebe. Stačít hodit tašku na hlavu, vystřihnout oči a můžete vyrazit.

Doporučené články