Udělejte dobrý skutek, kupte si ošklivku

Ptáte se, co že je to ošklivka? Je to ošklivá zelenina a ovoce, kterým nebyly dány od přírody přísné parametry krásy, které diktují běžné supermarkety, jako je tvar, barva, velikost a další. Její smutný osud je v tom, že téměř nikdo z velkých řetězců ji nechce. Zachráníte společně s námi ošklivku, která mnohdy chutná lépe než dokonalá zelenina a ovoce v supermarketech?

Která mrkev je lepší? Hezká, nebo ošklivá?

Na Rohlíku znovu nabízíme pěkné kousky ošklivé zeleniny. Nechceme totiž, aby se plýtvalo jídlem jen kvůli tomu, že se trochu liší od standardů, které jsou uměle vymyšlené. To, že je mrkev trochu jinak barevná, okurka zahnutá a jablko není přesně kulaté, na samotném ovoci a zelenině nic nemění. Pořád je to ta sladká mrkev plná vitamínů, křupavá okurka a jablko přímo k nakousnutí.

Zachraň(me) jídlo

Většina těchto vypěstovaných kousků skončí zaoráním nebo kompostací. U některých druhů je to až 30 %, což je velmi vysoké číslo. Dlouhou dobu se o to bohužel nikdo nezajímal. I díky organizaci Zachraň jídlo se tento problém dostal do povědomí širší veřejnosti. A i my víme, že nakládání s potravinami a trvale udržitelný rozvoj rostlinné produkce jsou zásadní otázky. Proto se snažíme chovat ekologicky a udělat něco pro dobrou věc. Nechceme podporovat vyhazování vypěstované zeleniny a ovoce jen kvůli tomu, že nejsou podle někoho hezké.  

Každý dobrý skutek se počítá

I vy můžete udělat dobrý skutek, když si koupíte ošklivku. Společně s námi podpoříte ekologii a budete jeden z hrdinů, který neplýtvá potravinami. Dohromady můžeme ukázat zemědělcům, že nám na vzhledu nezáleží. Uvidíte, že se vám ošklivá zelenina i ovoce zalíbí. Koukněte, jaké krásné kousky na vás na Rohlik.cz právě teď čekají.

Doporučené články