7 rad pro úspěšné hubnutí aneb jak efektivně začít s předsevzetím v novém roce

Je to jako ohraná písnička, nemyslíte? Neustále poslouchat rady, jak o Vánocích nepřibrat a přesto většina z nás má po novém roce problém s knoflíkem u kalhot. Ovšem jednu potěšující zprávu pro Vás máme. Nejste v tom sami a všechno jde vrátit do starých (nových) kolejí. Stačí když si vezmete k srdci pár našich rad a vše půjde hladce.

 

1. Změna začíná v hlavě

Doba hodování skončila a je třeba si to uvědomit. Naplánujte si, jaký je váš cíl a za tím si jděte. Chce to čas a jistě se chcete vyhnout jo-jo efektu, který je s rychlým hubnutím spojený. Proto nechtějte výsledky okamžitě a vytrvejte!

 

2. Nastartujte metabolismus

Pokud máte pomalé spalování, což po době svátků a nicnedělání jistě máte, tak toto je hlavní krok celého hubnutí. A jak tedy tělo donutit rychleji spalovat? Naučte se snídat, nevynechávejte jídlo (jíst ideálně každé 3 hodiny) a začněte se hýbat.

 

3. Snídaně je základ dne

Jak jsme psali výše, snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Po ránu vás nastartuje a dodá dávku energie. Snídaně by měla obsahovat kvalitní bílkoviny,  sacharidy a tuky. Jenom tak tělu prokážete komplexní službu, kterou Vám vrátí.

Tip na snídani: Olma Via Natur bílý jogurt BIO, banán, Nature Park Chia semínka, UGO čerstvá šťáva a bylinný čaj Detox LEROS.

 

4. Nevynechávejte jídlo

Hlavní problém bývá, že si na sebe nenajdete čas a jídlo odkládáte. Všichni to známe, v dnešní uspěchané době, kdy máme spoustu práce, zařizování a stresu. Ovšem proto, abyste tělo donutili spalovat tuky, musíte mu dát pravidelný přísun živin. Pokud nestíháte, máme pro Vás tip na zdravé jídlo, které si můžete dát v kanceláři nebo kdekoliv jinde: Rohlik.cz Salát z našich vaječných těstovin s pečeným kuřecím masem a cherry rajčaty nebo UGO Salát quinoa s pečenou řepou.

 

5. Nejsou sacharidy jako sacharidy

Pro správné fungování těla potřebujete sacharidy. Bohužel většina z nás si dopřává sacharidy ve špatné formě v podobě rychlých cukrů, které nás nezasytí a tělu neposkytnou nic. Sacharidy je třeba vložit do jídelníčku především ke snídani a obědu, na večeři je vhodné je omezit. Nejlepším zdrojem kvalitních sacharidů jsou luštěniny. U nás si můžete vybrat z mnoha druhů, např. Nature Park Quinoa bíláLagris Rýže jasmínová varné sáčky, Allnature Cizrna BIO.

 

6. Tuky jsou důležité

Kdo chce zhubnout, tak musí rozhodně omezit tuky. Ale nesmí je vynechat, protože jinak si tělo ponechá zásoby, které se tak urputně snažíte zlikvidovat. Proto je třeba volit ty správné tuky! A ty najdete třeba zde: Pstruh čerstvý kuchaný, Avokádo „ready to eat“ DUO pack, Nature Park Slunečnice loupaná.

 

7. Zařaďte do svého života více pohybu

Neříkáme, že si máte koupit permanentku do posilovny a trávit tam každou volnou chvilku. To by bylo velice neefektivní. Je třeba si najít pohyb, který Vás bude bavit a který nebudete mít jako trest. Pro začátek stačí, když vynecháte jízdu autem na krátké vzdálenosti, schody vyjdete pěšky a párkrát týdně si dáte procházku, která vás uklidní i po psychické stránce.

 

 

Pusťte se s námi do plnění předsevzetí!

Doporučené články