Co pro vás znamená dobré jídlo?

U nás v Rohlíku je prioritou nabízet široký výběr kvalitních potravin. Jelikož chceme lidem umožnit jíst a žít lépe, snažíme se věci dělat jinak než v běžných supermarketech. Naším cílem je tak zákazníkovi umožnit nákup kvalitních a čerstvých potravin, které patří do  zdravého životního stylu. Co pro nás tedy znamená dobré jídlo? Jsou to především kvalitní potraviny od lokálních řezníků, farmářů a pekařů, kteří dávají přednost prvotřídním surovinám a čerstvosti. Abychom dobré jídlo mohli dovézt přímo na váš stůl, spolupracujeme s vyhlášenými dodavateli, kteří splňují přesně ty podmínky, které od dobrého jídla požadujeme.

 

The Real Meat Society

Dodavatelé nejlepšího masa z místních zvířat z pastevních a bio chovů a řemeslná výroba bez chemie. První a jediné bio řeznictví v České republice, které zpracovává české maso z venkovních chovů.

„Naše hovězí je pouze pastevní (grassfed), naše vepřové je z původních plemen chovaných na čestvém vzduchu. Ovečky a jehňátka jsou celoročně venku, naše drůbež je z volných venkovních chovů a máme i úžasnou zvěřinu od vybraných dodavatelů.“ Masnu můžete najít v Klimentské ulici v Praze a vynikající maso můžete zakoupit i u nás v Rohlíku. „Naše zvířata nebyla dopována antibiotiky či hormony, jsou chovaná s láskou a s respektem. Proto také věnujeme speciální pozornost porážkám, které musí probíhat s maximálním respektem a ohledem ke zvířeti.“

 

Čerstvě utrženo

Farmáři, kteří pěstují ovoce a zeleninu poctivě a s láskou tam, kde jsou doma. „Ovoce a zelenina z našich farem jsou voňavé a plné chuti, protože je necháváme skutečně dozrát. A navíc vždy čerstvé, jelikož za vámi necestují přes půl Evropy nebo z jiných kontinentů.“ Například rajčátka, která můžete koupit u nás, se pěstují na farmách na Moravě a dozrávají na keřících, z kterých pak putují rovnou k vám.

 

Qualivo

Koncept Qualivo se zrodil v roce 1995 ve Švýcarsku a prvotním hnacím motorem byla nespokojenost s kvalitou hovězího masa na trhu. Se značkou Qualivo je spojené prémiové hovězí maso z českých chovů připravované podle unikátní švýcarské technologie krmení a chovu zvířat. Veškerá produkce pochází z farem z jižní Moravy a z lokálních zdrojů. „Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, mléčnými výrobky a senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností HOFMANN NUTRITION AG ‚HOKOVIT‘ nebo je mícháno podle jejích receptur a obsahuje striktně kontrolované a vysoce kvalitní, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.“

ESKA  

Vyzpovídali jsme některé z našich dodavatelů a zeptali se jich přímo, co pro ně znamená dobré jídlo. Jaroslav Kozdělka, manažer pekárny ESKA nám odpověděl, „Dobré jídlo pro mě znamená především čerstvost, sezónnost, lokálnost a nápaditost.“

Bylinky s.r.o.

„Dobré jídlo nás v Bylinkách provází vlastně neustále. Na tom, aby ty naše český domácnosti měli o špetku lepší jídlo totiž makáme každý den. Nejen, že denně sklízíme a expedujeme čerstvé bylinky, aby se k našim hospodyňkám dostaly co nejdříve, ale snažíme se také naše spotřebitele učit, že čerstvá bylinka nemusí znamenat jen snítku petrželky v nedělním vývaru, špetku pažitky na chlebu s máslem anebo tolik oblíbenou kombinaci rajčátek s čerstvou bazalkou a mozzarellou. Věříme, že bylinek není nikdy dost a nabízí neuvěřitelné možnosti v kombinování chutí, díky kterým může být i jednoduchá a rychlá večeře tím opravdu dobrým jídlem. Pokud jde o vaření a především o to s čerstvými surovinami, je vlastně každý z nás umělcem ve své kuchyni a je jen na něm jaký chuťový zážitek svým strávníkům nabídne. A pak už je jen bonusem, že díky těm malým zeleným radostem vypadá váš talíř prostě sexy a navíc je plný vitamínů. To opravdu dobré jídlo podle nás vzniká na základě úcty k surovinám, chuti objevovat a bezmezné vášni pro vaření,“ uvedla Tereza Vespalcová, marketing manager ze společnosti Bylinky s.r.o.

ELSNER bistro

„Dobré jídlo je pro mě jídlo, u kterého mám co největší kontrolu nad původem a kvalitou surovin, a je vyrobeno ze surovin odpovídajících danému ročnímu období a lokalitě, ve které žiju. Potom je ještě třeba, aby receptura pokrmu ctila určité principy zpracování, které pak zaručují efektivní vstřebávání hodnotných látek v organismu. Takže dobré jídlo pro mě neznamená jen chutné jídlo. Že mi chutná považuji za samozřejmost. Chci od jídla víc. Chci, aby dlouhodobě prospívalo mému organismu,“ dodala Simona Elsnerová, majitelka ELSNER bistra.

 

A co znamená dobré jídlo pro vás? Dejte nám vědět, jak si ho představujete a zda je pro vás důležitá kvalita.

Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích!

 

Doporučené články