Postup
Z uvedených surovin vypracujte těsto, které je ideální nechat v lednici aspoň hodinku nebo dvě odpočívat, aby se chutě propojily. Pokud nemáte čas, nevadí, zpracujte těsto hned, nic tak zásadního se nestane.
Těsto patří mezi ty, které potřebují trošku opatrnosti a péče, aby se s nimi dobře pracovalo, neboť má tendenci při válení na okrajích lehce praskat, ale na chuti vám to pak vynahradí. Vyválejte ho na plát silný zhruba půl centimetru a vykrajujte tvary. Já jsem zvolila větší kolečka ve stylu medailí, do kterých jsem obtiskla reliéf zajíce.
Pečte v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch) přibližně 10 minut do zlatova.
Pokud máte čas, udělejte sušenky den nebo dva dopředu a uložte do dózy s kouskem rozkrojeného jablka, aby měly dost času změknout.
Ingredience (na cca 20 ks velkých sušenek)
70 gramů mletých vlašských ořechů
70 gramů másla (používáme ghí)
70 gramů moučkového cukru
1 vejce
200 gramů hladké špaldové mouky
Upozornění na alergeny
Ořechy jsou pro svou horší stravitelnost, náchylnost k plísním a žluknutí a také proto, že jsou velkým alergenem, doporučovány od 2 – 3 let věku dítěte.