Dárkové koše pro maminky. Sestavte sami to nejlepší.

Dárkové koše a balíčky rozhodně nejsou pasé. Naopak! Můžete do nich nachystat právě to, co milované mamince udělá radost. Tady jsou naše neodolatelné kombinace pro maminku, která je právě po porodu nebo potřebuje dávku energie. Tahle inspirace je nejen pro tatínky!

Pro maminku, která právě porodila

Maminka krátce po porodu potřebuje dávku péče a pak ocení i věci, na které by ještě před pár lety nepomyslela. Úlevu může přinést i hotové jídlo (pozor na nadýmavé potraviny) a čerstvé ovoce. Co třeba maliny nebo borůvky?

Jestli ji chybí sklenička vína, dobrou variantou je odalkoholizované. I to se dá do balíčku přibalit.

Někdy v šestinedělí i později není ani čas se pořádně najíst. A tak se hodí mít při ruce vždycky rychlou svačinu, třeba v podobě cereálních tyčinek.

Čaj pro kojící maminky ukáže, že znáte její potřeby a víte, co se jí právě hodí. Určitě ho také přibalte, těch není nikdy dost!

Tělové máslo zase pomůže udržte v kondici pokožku – zůstane dlouho hydratovaná a vyživená.

To nejlepší pro těhotnou

Honí ji mlsná? Chvíli chce mléčnou a chvíli hořkou čokoládou? Ukažte, že máte pochopení pro proměnlivé nálady a chutě a zabalte ji do balíčku pralinky a bonbony více chutí. Těm nikdo neodolá.

Každá těhotná si zaslouží extra péči, a tak jí dopřejte opravdu kvalitní těhotenský olejíček. I když je určený na strie, můžete ji s ním namasírovat třeba unavené nohy nebo jemně i šíji.

Už v těhotenství se hodí objevit kouzlo vlhčených ubrousků! Hodí se v létě, třeba kvůli zvýšené potřebě hygieny, v čekárně u lékaře, když si potřebuje otřít ruce, nebo po výstupu z MHD.

Pro maminku, která se na porod a miminko těší, je dárek s nápisem „pro těhotné“ synonymem toho, že vnímáte její aktuální stav a potřeby, a bude za takový dárek vděčná. I když je to „jen“ čaj.

Aby byla porce těhotenské péče vyvážená, určitě objednejte i něco, co s těhotenstvím nesouvisí. Jen tak, pro radost. Může to být třeba i květina řezaná nebo v květináči – třeba aloe vera nebo azalka.

Pro unavenou maminku pečovatelku

Možná už jsou děti odrostlejší, i přesto (nebo právě proto) ji občas chybí energie, protože ji „vypotřebuje“ na péči o ostatní. Proto ji dodejte dávku vitamínu a živin. Přibalte ji dobroty, které si může dávat k svačině, aby načerpala sílu.

Nutričně vyvážené nápoje umí nahradit jídlo, hodí se místo snídaně i svačiny. A hlavně jsou rychle připravené. Protože nepatří k nejlevnějším, určitě se stanou vítaným (i když ne zrovna typickým) dárkem ke Dni matek.

Pak už se v dárcích „odvažte“ a přiobjednejte dobroty pro rychlý přísun kalorií. Vychytejte mlsky, které jen tak někde neseženete. Třeba zmrzlinu, kterou si hned může dopřát, sotva ji Rohlík přiveze, navíc celé balení může sníst sama! Mňam!

 

Doporučené články