Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré (od 1 roku)

 

Postup

Pstruha ochuťte oblíbeným kořením na ryby (používám citronový pepř) a osolte, přemístěte do lehce vymazaného pekáčku a dejte do trouby předehřáté na 180°C.
Pečte přibližně 15 – 20 minut, záleží na velikosti a síle filetu. Na růžovou kůrčičku shora ale určitě nečekejte, mohli byste si tak tuto výbornou a šťavnatou rybu vysušit.

Zatímco se ryba peče, připravte si brokolicové pyré. Brokolici obranou na růžičky vložte do osolené vroucí vody a povařte do měkka, což trvá cca 5 minut. Do vody přidejte na špičku lžičky jedlé sody. Soda by měla uchovat brokolici krásně zelenou barvu. Uvařenou brokolici  jednoduše umixujte s bílým jogurtem na hladké pyré, dosolte dle potřeby, přidat můžete i případný výpek z lososa a stejně tak můžete naředit i troškou vývaru nebo méně zdravě také smetanou, která dodá omáčce ten správný šmrnc.

Pokud budete k jídlu jako zeleninovou přílohu chtít uvařit i chřest, doporučuji jej přidat na 2 – 5 minut k osolené brokolici. Stejně tak můžete v téže vodě zároveň vařit i brambor jako přílohu.

 

Ingredience

2 porce pstruha lososovitého (nebo lososa)

1/2 menší brokolice

chřest

cca 2 lžíce bílého jogurtu

sůl a koření na ryby dle chuti

Doporučené články