Rajčatová polévka s červenou čočkou (od 1 roku)

Ingredience

500 g pasírovaných rajčat
100 g červené čočky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
cca 800 ml vývaru nebo vody
2 bobkové listy
sůl dle chuti
olej dle potřeby

 

Postup

V hrnci rozpalte menší množství oleje a začněte na něm opékat cibuli. S jejím úhledným krájením se příliš trápit nemusíte, neboť  na závěr budete stejně vše mixovat, a můžete tedy zvolit i větší kousky. Na závěr, před dopečením cibule do zlatavé barvy, přidejte ještě na plátky nakrájený česnek a dokončete.

Poté přisypte červenou čočku, promíchejte a zalijte vývarem.
Přidejte koření a pokud vaříte pro větší děti či dospělé, rovnou polévku také osolte.

Vařte do změknutí čočky – asi 10 až 15 minut. Po uvaření vytáhněte koření, přidejte pasírovaná rajčata a rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.

Pokud budete chtít, můžete polévku ještě dosladit nebo naopak trošku přikyselit – podle toho, jak sladká rajčata jste použili.

Doporučené články