5 tipů, co si sbalit pod stan

Počasí, které vybízí k večírkům, návštěvám festivalů nebo výletům pod stan, je konečně tady! Pokud plánujete stanování a balení pro vás bylo vždy nadlidským úkolem, máme pro vás 5 tipů, co si sbalit pod stan a nezapomenout hlavu (a stan) doma.

Aby vás nepřepadl hlad

Většina z nás si pod výletním občerstvením představí řízek s chlebem. A teď to nebude jinak! Poctivý kus masa od vyhlášených řezníků mezi plátky toho nejlepšího chleba od poctivých mistrů pekařů, dokáže zlepšit náladu a posunout výlet na jinou úroveň, nemyslíte?

Chraňte se před sluníčkem

Nezbytnou pomocí vám bude opalovací krém. Ten je totiž potřeba, i když se sluníčku přímo nevystavujete. Nezapomeňte si proto pořídit kvalitní krémy s účinnou ochranou, která zabrání slunečním paprskům v napáchání zásadních škod. Co takhle vyzkoušet bio sluneční péči od Weledy nebo minerální krémy značky Attitude?

Krabička poslední záchrany

Víte, co je to KPZ? Skauti už určitě vědí, co si sbalit pod stan! Když si říkáte, že se nemůže nic stát, většinou se něco stane. Asi zákon schválnosti. Proto je vždy lepší být připraven. A co by taková krabička měla obsahovat? Repelent proti krvežíznivým komárům, krém s panthenolem na spáleniny, mastičku na kousance od hmyzu a náplasti.

Zásoby jídla

Pokud neplánujete každodenní návštěvu restaurací, neobejdete se bez konzerv, které vám usnadní provizorní vaření pod stanem. Na výběr máte celou škálu dobrot, které si s sebou můžete zabalit a pak si nad ohněm dopřát voňavou dobrotu.

Pitný režim

V letním období je třeba více dbát na pitný režim. S ohledem na vyšší teploty je totiž nutné tělo pravidelně zavlažovat. Vezměte si s sebou zásoby a pijte, i když nemáte žízeň. Dehydratace je to poslední, co by si vaše tělo přálo.

Doporučené články