Zapečená cuketa plněná kuskusem (od 7 měsíců)

Cuketa patří k létu. Zapečte ji se zeleninou a kuskusem!

cuketa plnena kuskusem

 

Ingredience:

2 cukety

třičtvrtě šálku kuskusu

zelenina dle libosti (např. paprika, rajčata, cibule, jarní cibulka, lilek…)

koření dle chuti (zde jsem použila gomasio – což je mořská řasa nori a lněné semínko)

 

Postup:

Cuketu, ať už kulatou nebo klasickou podlouhlou, lžící vydlabeme asi tak na půl centimetru od zelené slupky.

Vydlabanou dužinu nasekáme najemno, totéž uděláme i s vybranou zeleninou.

Přisypeme přiměřeně kuskusu a ochutíme dle svých představ.

Kuskus nemusíme předtím nijak tepelně upravovat, neboť zelenina pustí šťávu, ve které se uvaří.

Dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme cca 30 minut na 180°C.

 

TIP: Stejně vynikající je naplněná i mletým masem, kuřecími nudličkami, šunkou a nebo rýží. 

 

Přebývá vám cuketa? Připravte si z ní cuketové tyčinky!

 

Doporučené články