Brokolicové rizoto s kuřecím (od 7 měsíců)

Nachystejte pro své nejmenší brokolicové rizoto, na kterém si pochutnáte i vy. 

rizoto

Ingredience na cca 4 porce:

1 – 2 kuřecí prsa

1 cibule

3 stroužky česneku

130 g brokolice

2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje

250 g rýže na risotto

cca 700 ml vývaru

sůl dle chuti

 

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo a do zlatova na něm osmahněte najemno nakrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky.

Až bude cibulka zhruba v půlce svého procesu, přidejte i najemno nasekaný česnek a společně dotáhněte do zlatova.

Přidejte rýži a krátce společně zapražte.

Poté hned podlijte částí vývaru a přihoďte na drobné růžičky obranou brokolici.

Stáhněte plamen a za občasného promíchání nechte vypařit všechnu tekutinu. Až se tak stane, opět částí vývaru podlejte a proces opakujte. Několikrát. Dokud nevyužijete všechen vývar a dokud nebude rýže měkká jak má být.

 

Dobrou chuť!

 

TIP 1: Pozor na cibuli v základu – může být alergenní a hůře stravitelná a tabulkově je doporučována od 1 roku, i když bych se osobně nebála v malém množství vyzkoušet dříve. Úplně nejmenším dětem cibulový základ vynechejte.

TIP 2: Dětem do 1 roku rizoto nesolíme a šetříme také s kořením.

 

Přebývá vám brokolice? Připravte si rybu s brokolicovým pyré!

Doporučené články