Tipy na výlety s dětmi, když prší

Občas pošmourno, někdy dokonce pěkně ošklivě. Většinou se vám chce s dětmi jen někam zalézt a trochu si zadovádět. Jenže kam pořád jezdit? Máme pro vás super tipy!

tipy 5

 

Na výlet zadarmo

Jednu dobrou zprávu si nenecháme na konec, ale prozradíme vám ji hned na začátku – do všech míst se díky členství v klubu Rohlíček můžete podívat zadarmo. Stačí sbírat body za své nákupy a pak je proměnit ve výhody. Poznejte s námi místa, kde vás čeká zábava, dobrodružství i poznání. Registrujte se zde.

 

Na atrakce do Hamleys

Praha

Projet se na velkém kolotoči, brouzdat zrcadlovým bludištěm, zkusit bagrování nebo jízdu v autíčku, to všechno si můžete užít v Hamleys. Není to jen obyčejné hračkářství – v Hamleys hračky ožívají a děti si je užívají. Ve velkém domě v centru Prahy je navíc kromě zmíněných her k vidění i zážitková Lego výstava Czech RepuBRICK a ve spodním patře se ukrývá Motýlí dům (tam se příjemně zahřejete). Větší zase pobaví Virtuální realita Golem. A všichni se nezapomeňte k pokladnám sklouznout na tobogánu, který je uprostřed hračkářství!

tipy 1

 

Zařádit si v aqualandu

Pasohlávky

1700 metrů, taková je celková délka dvacítky tobogánů a skluzavek v Aqualandu Moravia. A to už bude pořádná jízda. Aqualand Moravia se pyšní tím, že je nejmodernějším a největším aquaparkem v České republice, venkovní atrakce Abyss a Boomerango (kvůli těm se sem vyplatí vrátit zase v létě) pro 3místné rafty jsou unikátní v celé střední Evropě. Ale na podzim se už možná radši budete schovávat v teplé vodě – některé bazény využívají vodu z termálního vrtu, ve wellness zóně nebo v slunečních a římských lázních. Děti pobaví nejrůznější skákadla, šplhací sítě, bublinkovače a chrliče. Pokud by vás den ve vodě unavil, můžete přenocovat v přilehlém hotelu. A druhý den vyrazit ještě jednou!

tipy 2 

 

Zaskákat si

Čestlice

Skákat jako o život od rána do večera. Pokud máte pocit, že to je jediný smysl života vašich dětí, dejte tomu smysl a řád – v Hop Areně v Čestlicích nedaleko Prahy nebudou žádnou výjimkou. Zaskákat si mohou tříletí stejně jako dospěláci, pro ty nejmenší je dokonce připraveno batoliště. Na více než 2700 metrech čtverečních je 53 trampolín na 12 atrakcích – co třeba vyzkoušet překážkovou dráhu Cesta Ninja bojovníka, basketbal, vybíjenou nebo trampolínu, díky níž se dá vyskočit až 4,5 metru vysoko? Sem rozhodně stojí za to skočit!

tipy 3 

 

Proskotačit den

Praha, Hradec Králové, Zlín, Brno

Větší než si dovedete představit: takové jsou indoorové dětské herny s mnoha atrakcemi pro děti i dospělé Toboga. V Česku najdete hned čtyři: v Praze, Brně, Hradci Králové a ve Zlíně. Střílení vzduchovými děly měkkými míčky, tubingové dráhy, megaskluzavky, multifunkční prolézačky, bobová dráha, tobogány, levitující pěnové balónky, lanové centrum, horolezecká stěna, airhockey, elektrická autíčka, pavoučí věž… To je jen zkrácený výčet atrakcí, které jsou v pražské pobočce. Hradecká je zase unikátní v tom, že se na atrakcích můžete vydat na dobrodružnou cestu oceánem – každá totiž představuje jiný ostrov či mořský svět.

tipy 4 

 

Kontaktní zoopark

Soběhrdy

Nestačí dětem se na zvířátka jen dívat? Tady si je mohou pohladit nebo je s ošetřovatelem dokonce nakrmit, a to je naláká, i když venku není zrovna nejlépe. Procházka na čerstvém vzduchu navíc nikdy neuškodí, stačí jen to správné oblečení.Celý areál je situován v přírodě, celkem ho protíná 5 kilometrů stezek pro pěší a kočárky. Ve Farmaparku Soběhrdy žijí zvířata z farem z celého světa – kolik jich poznáte a co víte o jejich životě? Tady se toho hodně přiučit.

tipy 5 

 

Zábavné atrakce

Čestlice

Vykouzlit nejen těm nejmenším úsměv na rtech se povede ve Funparku Žirafa v Čestlicích. Zavítejte do světa plného skluzavek, kolotočů, trampolín, prolézaček, houpaček, autíček a interaktivních her. Pobavte se v kině nebo se svezte ve vláčku, který nikdy nemá zpoždění. Kam děti zaveze? To je pouze na jejich fantazii. Vzít s sebou můžete menší i větší děti, pro každého je v indoorové herně něco. 

tipy 7

 

Další místa, kam se vyplatí zajet (nejsou zapojena v klubu Rohlíček):

Pohádkové prohlídky na zámku v Mníšku pod Brdy

Lanovkou na Sněžku – tam má i nevlídné počasí svoje kouzlo – vždyť ty mraky vypustil sám Krakonoš

Muzeum Smyslů v Praze je zábavné a vzdělávací

Historické motorky nabídne muzeum v Kašperských Horách

Mechanický betlém a muzeum Šumavy najdete v Sušici

Zemědělské muzeum v Praze – to je spousta zvířat i techniky

Projděte Keltskou stezkou v okolí Dolních Břežan

Řadu programů pro děti má v nabídce pražské Planetárium

Bruno je hravý areál v Brně

Pořiďte si abonentku na sérii dětských představení do Národního divadla

 

 

Doporučené články