Tipy na silvestrovské chuťovky pro děti

Silvestrovská párty není jen o nás dospělých a bujarém večeru plném alkoholu. Příchod nového roku se často slaví doma v rodinné atmosféře už od odpoledních hodin. Je třeba vytvořit slavnostní atmosféru a stůl naložit originálními chuťovkami. Pojďte se s námi podívat na to, co připravit pro ty naše nejmenší!

Fastfood zdravěji

Pizzy, burgery, hranolky, to děti milují. To jsou pro ně zajímavé jednohubky. Když to pojmete po domácku, vůbec se nemusí jednat o nezdravé jídlo. Hranolky připravíte v troubě, miniburgery jsou také snadnou záležitostí a pizzu můžete vytvořit s dětmi společně jako součást zábavy. Když se vyhnete polotovarům, spokojenost bude na všech stranách.

Ovoce a čokoláda nikdy nezklame

Ty nejjednodušší věci často bývají ty nejlepší. Koho by snad nebavilo namáčet si do lahodné čokolády kousky ovoce? Připravte dva druhy. Jednu z mléčné čokolády a druhou z hořké. Čokoládu zjemněte kouskem másla a servírujte ve fondue misce, která zajistí, že čokoláda nezatuhne. Topit v čokoládě můžete kousky banánu, jahod, čerstvého ananasu nebo kuličky hroznového vína. Jo, bude ta čokoláda všude, ale to štěstí v dětských očích zato stojí ;)

Minidortíky s krémem

Babiččinou bábovkou ze 6 vajec děti ze židle nezvednete a cukroví je už také okoukané…Po čem ale sáhnou hned, jsou cupcakes ozdobené krémy. Ty mohou být buď smetanové, nebo čokoládové a velmi jim sluší barevné zdobení. Jako základ krému použijte smetanový sýr s máslem nebo tvaroh s pudinkem, které se neroztečou. Pokud máte menší děti, vyplatí se použít menší formičky a papírové košíčky, aby toho na děti nebylo moc.

Jednohubky pro děti

Už ten název zní sám o sobě nudně, tak tomu vdýchněte nějaké nápady navíc. Ze sýra udělejte pár lodiček, na kolečka rohlíku s pomazánkou pár očiček a je to! Děti mají také rády různé kuličky, které můžete připravit z mletého krůtího masa nebo jen ze sýra a zeleniny. Když je obalíte v kukuřičné strouhance, budou krásně křupavé. Jejich výhodou je, že chutnají i studené.

Zmrzlina zmrzlina zmrzlina!

Proč se přemáhat a přidělávat si práci, když můžete jen sáhnout do mrazáku a dopřát dětem to, co zbožňují – ať je léto nebo zima. Kopeček zmrzky v mističce ale není tak zajímavý jako „opravdová“ zmrzka v kornoutku. Nejlepší je sehnat si suché kornoutky a ty pak jen naplnit kvalitní zmrzlinou dle chuti. Takhle se vítá nový rok!

PS: Nezapomeňte se podívat do naší silvestrovské sekce, kde najdete tolik dobrot pro vás i ty nejlepší, že se vám z toho doslova zatočí hlava.

Doporučené články