Oslavte Valentýna s dětmi – jednoduchá přáníčka zvládnou vyrobit i ti nejmenší

Pod oslavou Valentýna si představíte jen romantickou večeři ve dvou? Zkuste to letos pojmout trochu netradičně a zapojte do valentýnských oslav i děti. Bude je to bavit!

Ručně vyrobená valentýnka zabaví i potěší

Děti tvoření milují. A protože je doba na vymýšlení aktivit poněkud složitá, je škoda každé nevyužité příležitosti. Tvořením valentýnek zabavíte svoje nejmenší i děti školou povinné. Ručně vyrobenými přáníčky mohou navíc zpříjemnit tuto dobu prarodičům i přátelům, se kterými teď nemají tolik možností se vídat. A že nevíte, jak na to? Máme pro vás jednoduché tipy na DIY přáníčka, se kterými si poradí i ty nejmenší ručky.

Pugét z papírových srdíček

Co budete k tvorbě potřebovat:

  • barevný papír (nebo bílý papír + pastelky nebo fixy)
  • bílý papír s vyšší gramáží jako základ přáníčka
  • tužka na předkreslení, fixy na dozdobení
  • nůžky
  • lepidlo
  • stuhu (zbytky od Vánoc to jistí)

Jak na výrobu:

Připravte dětem z barevného papíru čtverce různých velikostí. Aby byla vystřižená srdíčka symetrická, přeložte papír napůl. Větší děti si srdíčko zvládnou předkreslit samy, těm menším raději pomozte.

Teď přichází na řadu stříhání. Vystřižená srdíčka mohou nechat, jak jsou, nebo je ještě dozdobit fixou. Tečky, kolečka, čárky, vlnky. Fantazii se meze nekladou.

Začíná výroba samotného přáníčka. Pevnější bílý papír přeložte napůl a nechte děti namalovat stonky, na jejichž konce pak přilepí vystřižená a ozdobená srdíčka.

Aby byl pugét kompletní, přilepte na něj stuhu. Případně udělejte v papíru průstřih a stuhu protáhněte.
A je hotovo, zbývá jen dopsat milý text.

Srdíčkové tvoření pro nejmenší

zdroj: Pinterest

Co budete k tvorbě potřebovat:

  • bílý papír
  • netoxické barvy (protože barvy neskončí nejspíš jen na ručkách)
  • štětec

Jak na výrobu:

Na papír nejprve nakreslete kmen – ten vznikne tak, že obkreslíte dětskou ručku na papír tužkou a pak ho společně s dětmi vymalujete štětcem a barvou. Menší děti si mohou barvení užít všemi smysly – pomozte jim nanést barvu na ruku až po předloktí a pak ji obtiskněte na papír. A kmen i s větvemi je připravený!

zdroj: Pinterest

Listy ve tvaru srdíček pak zvládnou tvořit jen pomoci prstíků. Každé srdíčko je vytvořené ze dvou otisků. Jestli zvolí jednu barvu, nebo bude každá půlka jiná, to už nechte na jejich fantazii.

zdroj: Pinterest

Valentýn je tu pro všechny. Zrovna v tomto období, kdy se nemůžeme navštěvovat tak, jak bychom chtěli, každý projev lásky potěší o to víc. Tak nezapomeňte připojit milý text a rozeslat přáníčka těm, na kterým vám nejvíc záleží. Ať už je to babička s dědou, teta nebo dobrý přítel.

Doporučené články