Zaručené tipy, jak zabavit děti o jarních prázdninách (i v karanténě)

Začínáte být s nápady na domácí zábavu tak trochu v koncích? Jdeme vás zachránit s několika tipy, které vnesou do domácího stereotypu spoustu zábavy!

Vyměňte si role v kuchyni

Trošku si ten společný čas okořeňte. Nebo oslaďte? Záleží, co se bude připravovat. Děti jsou šikovné, s trochou vedení si osvojí vaření jak nic. Když k tomu sami budete přistupovat s nadšením, ani je nenapadne, že je to vlastně povinnost. Nebude trvat dlouho a už ani vaši pomoc nebudou potřebovat. Takže si klidně dopřejte oddech, dnešní menu je nich. Palačinky nebo bramboráky nejsou žádná věda. Zato ale skvěle chutnají! Nemusí samozřejmě vařit jen placatá jídla. Co byste řekli na švédské masové kuličky?

Hrajte si společně

Slovní hry zabaví, a ještě pořádně otestují mozkové závity. Vymyslete si nějakou pohádkovou postavu, zvíře nebo věc (záleží, na čem se dohodnete) a nechte děti hádat. Otázky jsou povolené jen takové, na které se dá odpovědět ano nebo ne. Pak se klidně vyměňte a hádejte pro změnu vy.

Další hrou potrénujete dětskou představivost. Zavažte jim oči a nechte je po hmatu rozpoznat různé předměty, které běžně používají. Není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

A co rovnou spojit hraní s tvořením? Nechte děti vyrobit klasické vlaštovky z papíru (ty perfektně vyzdobené samozřejmě létají lépe), a aby s nimi neházely jen tak po bytě, vytvořte jim terč. Stačí k tomu pevný větší papír nebo pár slepených novin či plátů k sobě. Do toho vystřihněte několik různě velkých otvorů, do kterých se budou trefovat. Soutěživost podpoříte tím, že jednotlivé otvory obodujete. Čím menší otvor, tím více bodů!

No a pak jsou tu samozřejmě společenské hry pro celou rodinu. Ty vám usnadní vymýšlení a zábavné nejsou o nic méně!

Zapojte do hraní i domácí mazlíčky

Nejen děti se doma nudí. Psi mají neaktivity už také plné packy. Tak se zásobte se pamlsky a hurá do cvičení. Pes se bez problémů dokáže naučit během života desítky povelů, a to i když už je starší. Pokud nevíte, jak na to, na YouTube je plno návodů. Věděli jste, že cvičit můžete i další mazlíčky? Kočky také občas svolí, abyste je naučili nějaký tríček. A takový králík se dá třeba naučit přiběhnutí na povel.

Nechte děti tvořit

Děti jsou plné nápadů a jejich kreativita mnohdy nemá konce. Tvoření je proto skvělý způsob, jak je zabavit na delší dobu. Pokud už jim nestačí malovat či kreslit podle fantazie, vymyslete jim téma. Co třeba výzdobu do bytu?

Vděčné je i tvoření z modelíny. S tou čas umí utíkat až nečekaně rychle. Navíc jim perfektně procvičí motoriku.

Trocha fyzické aktivity na konec

Chybí jim sportovní vyžití? Pokud máte kde bobovat, máte vyhráno. Běhání do kopce je báječný tělocvik. A jak krásně dovede unavit. Ale i doma se dá vyřádit. Mrkněte na YouTube, kde je na výběr ze spousty cvičení. Ať už jde o jógu nebo třeba tanec. Většina videí je v angličtině, tak se rovnou přiučí pár slovíček, která se jim budou hodit.

Jestli na domácí cvičení máte málo prostoru, nevadí. Co vyzkoušet rovnováhu? Stačí si stoupnout na jednu nohu, zavřít oči a stopovat. Schválně, kdo z rodiny vydrží nejdéle?

Doufáme, že se na prázdniny těšíte, a užijete si je i v pohodlí domova. Když nemůžete za zábavou vy, musí přijít zábava za vámi.

Pro členy klubu Rohlíček navíc nabízíme nespočet slev, akcí a bonusů, včetně dopravy zdarma! Staňte se součástí.

Doporučené články