S Rohlíkem proti plýtvání: Představujeme Apeel – revoluci z ovoce

Třetina vyprodukovaného jídla neskončí na talíři, ale v koši. Jen v Evropě připadá na jednu osobu okolo 100 kg vyhozených potravin ročně. To není zrovna málo, že? Část mají na svědomí obchody, další část už je na spotřebitelích. Tak co to společně změnit?

Protože nám záleží na planetě i na tom, co jíte, zařadili jsme pro vás nově do sortimentu pomeranče ošetřené revoluční technologií Apeel, která je inspirována přírodou a prodlouží ovoci životnost až dvakrát! Rohlik.cz technologickou novinku přináší na trh jako vůbec první firma. Spolu se službou Zachraň jídlo jsme tak zase o krok dál v boji proti plýtvání.

Jako druhá slupka

Apeel (z anglického a peel = slupka) nevyužívá pro ošetření žádnou škodlivou chemii. Vše je na čistě plant-based bázi. Navíc vyrobené z rostlinných složek, které se přirozeně nachází ve slupkách, dužině i semenech ovoce a zeleniny. Neškodí tak ani přírodě, ani vám.

Více čerstvosti, méně plýtvání

A právě tato nenápadná ochranná vrstvička se postará o to, že pomeranče vydrží dvakrát tak dlouho čerstvé. Chrání citrusy před vnějšími vlivy a zabraňuje jejich vysušování. Tím je udrží je šťavnaté a plné chuti co nejdéle. Omezuje se tak plýtvání nejen na skladech, ale i u vás doma. Vyhazování nesnědeného ovoce už nehrozí. Šetříte tak nejen přírodu, ale také svou peněženku.

Jak to všechno vzniklo?

Za celým projektem stojí James Roger z USA, kterému nedala spát myšlenka na to, jak může tolik lidí hladovět a zároveň je tak velkým problémem plýtvání potravinami. Myšlenka brzy vyrostla v celý projekt, jehož plody vám přivezeme až ke dveřím.

Skvělé čerstvé i do receptů

Ošetření slupek je naprosto bezpečné i pro konzumaci. Pokud milujete ovoce v čokoládě, mrkněte na kavárenský pomeranč, jehož recept nám propůjčila Kuchařka pro dceru. Šťavnaté pomeranče si samozřejmě také vychutnáte čerstvé, fenyklový salát s pomerančem od Romana Vaňka je pro to jako dělaný. Masožrouti pak neodolají kachním prsům s pomerančem.

Doufáme, že z naší novinky budete mít stejně velkou radost, jakou z ní máme my! Pomeranče jsou první vlaštovka, další citrusy do nabídky přibydou už brzy.

Doporučené články