5 dětských trháků. Proč potřebujete osvědčené hračky.

Vsadíme se, že kdybychom prošmejdili domácnosti českých rodin, našli bychom tam vždycky tyhle hračky!

Lego

Bez kostiček Lega snad není dětství… S první sfouknutou svíčkou na dortu to začíná (Lego Duplo jsou velké kostky pro nejmenší), pokračuje to přes tvořivé kostky Classic přes City nebo Friends (to podle toho, jestli doma bodují hasiči, auta, vlaky nebo panenky, pejskové a zmrzliny) a před nástupem do školy končí u Disney a Star Wars. Lego má ovšem i skládačky pro větší „děti“ – Juniors, Technic, Creator… Na Rohlíku seženete z každé kategorie ty nejoblíbenější.

Aby se vám Lego doma všude netoulalo, pořiďte velké podložky na stavění.

Stolní hra (třeba Activity)

Společenské hry umí nadchnout, když se u nich sejde celá rodina. Postupně se z Kloboučku, hop dostanete k hrám logickým, náročnějším. Mezi ty nejzábavnější pak patří Activity, které jsou fenoménem po řadu let. Předvádět věc pantomimicky, nakreslit ji nebo vysvětlit jsou úkoly, které musíte plnit, abyste se svým týmem postupovali k vítězství. Pokud si Activity koupíte v kompaktní verzi, můžete je vozit na dovolenou, kde se sejde třeba větší tým lidí, který zase dovede hru pozvednout. Ale i rodinné partie za světlých letních večerů jsou nezapomenutelné a rodinu stmelují.

Stan pro správnou schovávačku

Stan nebo týpí? Jedna schovávačka musí být. Ideálně taková, kterou přesunete na balkon nebo na zahradu, když se oteplí. Děti schovávání milují, i ty šestileté si rády zalezou do své skrýše, i když to bude třeba s tabletem v ruce. Ničím nerušené soukromí jim dopřejte. Uvidíte, že téhle investice litovat nebudete.

Odrážedlo na letní procházky

Sotva začnou prckové chodit, už se dožadují odrážedla. Dopřejte jim ho ve chvíli, kdy je jejich posez správný a chůze stabilní. Pro začátek zůstaňte u lehké plastové motorky, která se dětem dobře přenáší, je lehce ovladatelná a neponičí ji každý pád (a že jich nebude málo). Dobře se s ní bude manipulovat i vám, když ji budete muset třeba přes přechod přenášet, zatímco druhou rukou musíte držet potomka.

Funny Wheels je originální české odrážedlo, které dokáže růst s vaším dítětem. Stačí vyměnit dvě zadní kola za jedno a nastavit výšku a odrážedlo vám vydrží, dokud nebudete kupovat první kolo. Funny Wheels má tiché pneumatiky, které nekloužou.

Bábovičky na písek

Bábovičko, bábovičko, jestli se mi nepovedeš, tak do Prahy nepojedeš. Bábovičky, lopatky, kyblíček, lopatička. Možná se vám budou na hřišti ztrácet, občas je někde zapomene nebo vyměníte s jinými, takže se vybavte dobrou zásobou, nemusíte kupovat velké sety. Navíc je můžete vzít pak pohodlně s sebou na dovolenou a vejdou se do každé přebalovací tašky.

Doporučené články