Drby z pískoviště: opalovací krémy, o kterých se mluví.

Je pár opalovacích přípravků, o kterých si šuškají maminky na každém pískovišti. Kdybyste slyšely jejich debaty, když hledají ten nejlepší opalovací přípravek, určitě by vás to inspirovalo… Tady jsou námitky, argumenty, odpovědi, důvody… a samozřejmě i tipy, jaký přípravek a proč vyzkoušet.

„Krémování ho nebaví“

Dobrá zpráva je, že vaše dítě není jediné, které před dávkou krému utíká. Celá řada dětí jen nerada přerušuje hru, nechává na sebe sahat nebo jen nemá rádo ten nakrémovaný pocit…

Můžete krémem kreslit na ruce sluníčko nebo ho lít do pupíku a dělat rybníček, ale jde to i snadněji. Zkuste koupit barevný přípravek, který se navíc nanáší za pomoci otáčivé kuličky (takové, jakou znáte třeba z deodorantů). Tahle hra bude děťátko bavit a vsadíme se, že se dokonce bude chtít mazat sám. Právě takové je Nivea Sun Dětské mléko na opalování, 179,90 Kč.

„Musím mít krém pořád u sebe, pořád někde lítáme“

Existují kapesní balení krémů, které tenhle problém vyřeší. Vejdou se do přebalovací tašky i do té nejmenší kabelky, dokonce i do košíčku mezi řídítky na dětském odrážedle, takže je můžete mít pořád s sebou. Třeba Nivea Sun Kapesní dětské mléko na opalování, 179,90 Kč. Má jen 50 ml a pořád si zachovává ty nejlepší vlastnosti opalovacího krému: složení je pečující, krém je voděodolný a před UVA/UVB filtry poskytuje okamžitou a dlouhodobou ochranu. Navíc pomáhá snižovat riziko vzniku slunečních alergií.

„Dítě má suchou nebo atopickou kůži a tak musím najít speciální přípravek“

Právě jste ho našli! Jak víte, atopici potřebují přípravky extra pečující, kůži hodně zvláčňující a chránící. A svědčí jim oves. Takže pokud fandíte navíc přírodě, je ideální přípravek ten, který tohle všechno kombinuje. Jmenuje se Attitude dětský 100% minerální opalovací krém SPF 30 pro suchou a atopickou pokožku bez vůně, 529,90 Kč. Krém je příkladnou ukázkou rovnováhy mezi bezpečností přípravku a jeho funkčností, ingredience jsou pouze minerálního a rostlinného původu, biologicky rozložitelné. Navíc byl speciálně vyvinut pro citlivou, suchou a atopickou pokožku. Obsahuje oves v koloidní podobě, který je uznáván dermatology jako složka, která nejen dokonale zklidňuje iritovanou pokožku, ale zároveň chrání přirozenou kožní bariéru. Tento krém doporučuje i kanadská „National Eczema Association“.

„Potřebuji namazat staršího i miminko“

Rozumíme, že se vám s sebou nechce brát víc krémů. Opalovací přípravek ovšem musíte přizpůsobit potřebám toho nejmenšího. Ačkoliv by miminka vůbec neměla být vystavena slunečním paprskům, někdy se tomu zkrátka nevyhnete, třeba proto, že jedete na ozdravný pobyt se starším sourozencem nebo bydlíte v přírodě. O to víc byste ale měli miminko chránit. Používejte přípravky šetrné i k té nejcitlivější kůži a určené speciální pro miminka, třeba NAÏF Ochranný sprej na opalovaní s SPF 30 pro děti a miminka, 529,90 Kč. Ten se pyšní tím, že se snadno aplikuje, je voděodolný, přírodní a neobsahuje žádné nesmysly: tedy bez nesmyslných ingrediencí jako jsou minerální oleje, parabeny, PEG a syntetická pěnidla, SLS / SLES, fenoxyethanol, chemické konzervanty, esenciální oleje či jiné potenciálně škodlivé nebo alergenní látky. Obsažený parfém navíc nezpůsobuje alergie. Mimochodem, tuhle značku kosmetiky vytvořili pro svá rozkošná miminka z lásky a s péčí dva tatínci!

„Pořád si nejsem jistá, zda jsem ho dobře namazala“

I tenhle problém má svoje řešení (a je dobře, že o tom tak přemýšlíte). A to je barevný krém. Hned budete vědět, zda je rameno natřené opravdu celé a zda jste na zádech nevynechali ani jeden jediný centimetr čtvereční. Barva se navíc zakrátko po rozetření ztratí a barevné opalování bude bavit děti o to víc. Barevný je třeba Nivea Sun Dětský barevný sprej na opalování OF 50+, 349,90 Kč.

Doporučené články