Jak nakrmit děti a nezbláznit se? Udělejte jim z vaření hru!

Rodič, kuchař/ka, učitel/ka, uklízeč/ka, venčitel/ka a efektivní zaměstnanec nebo zaměstnankyně na home office. Kdo z vás si přesně takhle v těchto dnech připadá? Jediné, nad čím teď přemýšlíte je, co dětem uvařit a jak je alespoň na chvíli zaměstnat? Máme řešení, vážně! Zapojte je do procesu přípravy! 

Chcete si alespoň trochu odpočinout od toho nekonečného kolotoče chystání všech svačinek, obědů a večeří? Nechte tentokrát děti, ať se přípravy jídla zhostí samy. S jednoduchými recepty, vybranými na míru jejich chutím i schopnostem, to zvládnou jako nic. Stačí recepty trochu opepřit příběhem a osolit hrou, a z vaření je rázem zábava.

 

 

Vaření je hra

Recepty pro začínající malé kuchtíky najdete v nové Kukuchařce, která z vaření umí udělat neskutečnou zábavu. Každý z receptů je doplněn o zábavnou aktivitu, která děti naučí vaření milovat – a vy tak hned budete mít o starost méně. S vařením jim v tom pomáhá rozpustilý (a věčně hladový) kukaččí kluk Kukku, který ke každému receptu poví krátký příběh. Nám se díky spolupráci s autorkami podařilo nahlédnout pod pokličku a jeden recept odtajnit. A to není jediná výhoda, kterou pro členy Rohlíčku máme, tak se nebojte přidat a užít si je všechny. Pokud se vám bude recept líbit, máme pro vás dobrou zprávu! O celou knížku si můžete zasoutěžit na našem Facebooku a Instagramu.


 

Náčelníkovy piškvorky

Kdo zakopal válečnou sekeru?

Piškvorky jsou moje oblíbená hra! Přemýšleli jste ale někdy, jak mohl vzniknout jejich zvláštní název? Já si myslím, že pochází od indiánů! Když už byla hlava kmene Pišků unavena samým válčením s kmenem Vorků, usadili se náčelníci k ohni a o nejasné území si zahráli tuhle jednoduchou hru. A v jejich osadách zavládl mír… S mým kamarádem vrabčákem je to podobné – hrozně nerad prohrává, a tak už jsme nad piškvorkami párkrát málem vyhlásili válku! Co jsme ale místo křížků a koleček začali používat tyhle jednohubky, najednou už nám o výhru tolik nejde.


Soutěž o výtisk Kukuchařky

Bavily děti pomazánkové piškvorky? A co třeba výroba jedlých kříd nebo tetování banánů? Kukuchařka je plná zábavných receptů, které se jen tak neokoukají. Pokud ji toužíte mít doma, vrhněte se na naši soutěž, která probíhá na Facebooku i Instagramu.

A nezapomeňte se o svůj výtvor podělit na Instagramu pod hashtagem #klubrohlicek.

 

Doporučené články