Jak se vyrábí poctivé české zmrzliny Fruitisimo

fruit2

Podívali jsme se pod pokličku české značky Fruitisimo, jejíž ručně vyráběné zmrzliny nově koupíte na Rohlíku. Smetanové, krémové a chuťově vyvážené. Prostě poctivá zmrzlina. 

Fruitisimo má v nabídce svých poboček na výběr z 19 příchutí. My jsme pro vás vybrali 4 nejoblíbenější: vanilku, belgickou čokoládu, mango a malinovou jahodu. Na tu poslední jsme se podívali pěkně zblízka a řádně ji otestovali za vás :)

Fruitisimo si zakládá na pečlivém výběru surovin a receptuře. Na začátku je smetana, mléko, vyvážený poměr cukru a ovoce nebo jiná složka, která určuje hlavní příchuť zmrzliny. Malinovo-jahodová příchuť obsahuje až 82 % ovocné složky!

fruit11

Ovoce se při výrobě používá čerstvé a ve formě hustého pyré, které obsahuje koncetrovanou chuť bez podílu vody. Ta je totiž hlavní nepřítel krémové konzistence. Díky tomu se zmrzlina promění v hustý lahodný krém, který si doma jen tak nevyrobíte.

Všechny složky se ručně rozmixují ponorným mixérem na hladkou směs. Ta se přelije do zmrzlinovače. Jde o pořádný stroj, který je schopen připravit desítky litrů zmrzliny a hned ve dvou různých příchutích najednou.

fruit8

Během deseti minut dokáže zmrzlinovač ze směsi namíchat ideální krémovou zmrzlinu. Ta se naplní do připravených kelímků, přesně zváží a zavíčkuje.

fruit1

Nebo se naplní do větších boxů, které putují na pulty poboček Fruitisimo.

fruit4

Kelímky se dají hned zamrazit a jsou připraveny k expedici k nám. Fruitisimo vyrábí čerstvou zmrzlinu každý den. Doma vám v mrazničce vydrží max. 6 měsíců, protože neobsahuje konzervanty. Po rozmrazení už ji zpátky nevracejte, ale s tím nebude problém. Je totiž tak dobrá, že ji sníte na posezení. Dáte si?

Zmrzliny Fruitisimo na Rohlíku

 

Přečtěte si příběhy dalších českých dodavatelů, které na Rohlíku máme:

 

Doporučené články