Letní péče pro vaši pokožku

opalování

Nezapomínejte v létě na svoji pokožku. Dostává zabrat více než kdy jindy. Musí odolat žáru sluníčka v horkém letním dni, chlorované vodě v bazénu, slané v moři nebo potu při sportu. Pomocí několika kroků a vhodné péče ji ale udržíte vyživenou a na dotek hebkou.

Ochrana proti sluníčku

Ta je v létě na prvním místě. Nejde jen o mazání, když vyrážíte zrovna k rybníku nebo na pláž u moře. Mazat byste se měli kdykoliv vyrážíte ven. Podle intenzity sluníčka a délky doby tak zvolte vhodný faktor. U malých dětí se bez rozdílu doporučuje chránit jejich citlivou pokožku faktorem 50.  O tom, jak se nespálit, jsme psali v jednom předchozím článku na blogu tady.

opalovani4

Na Rohlíku najdete hned několik značek opalovacích krémů. Např. českou značku sluneční péče Astrid. My si oblíbili jejich opalovací mléka ve spreji. Obsahují systém UV filtrů, který spolehlivě chrání před škodlivými  vlivy UVA a UVB záření. Složení je navíc obohacené o multivitamínový komplex s beta-karotenem a vitamíny A, E a F. Díky D-panthenolu hydratuje pokožku a chrání ji před ztrátou vlhkosti a pružnosti. Mléko ve spreji se dobře aplikuje, snadno se roztírá a nelepí. Muže potěší absence pocitu mastnoty.

opalovani5

Další oblíbenou českou značkou je Dermacol. V nabídce najdete klasická opalovací mléka i ve spreji. Jejich velkou výhodou je, že jsou voděodolná. Nezapomeňte si dát ale po aplikaci krému na čas. Je potřeba aby se krém dostatečně vstřebal do pokožky a vytvořil tak ochranný film před škodlivým zářením. Mléka obsahují beta-karoten, vitamin E a olej z hroznových jader, který zamezuje předčasnému stárnutí.

Nivea blog

Tradiční značka tělové péče Nivea má v nabídce i sluneční péči pro děti i dospělé. Vybírat můžete z výživných tělových krémů na opalování, nebo opalovacích olejů ve spreji, které se snadno aplikují. Po opalování použijte mléko podporující opálení nebo s Beta-karotenem prodlužující zhnědnutí pokožky.

opalovani3

Hydratace

Stejně jako je důležitá ochrana proti sluníčku, je nezbytná i hydratace pokožky. Ta díky vnějším vlivům jako je slunění, koupání ve slané či sladké vodě, v bazénu i samotné sprchování způsobuje, že pokožka ztrácí svou přirozenou vláhu. Hydrataci zevnitř ovlivníte správným pitným režimem, hlavně vody, bylinkových čajů. Zvenčí si pomůžete pravidelným hydratováním pomocí tělových krémů a mlék.

Otestujte nové tělové mléko s olejem od Neutrogeny. Norská receptura proniká do hloubky a poskytuje dlouhotrvající 24-hodinovou hydrataci a ochranu pro suchou pokožku. Složení je obohacené o sezamový olej. Zanechává pokožku extra jemnou po celý den a sametovou na dotek. Nemastné složení se rychle vstřebává hluboko do pokožky. Pokožka je po použití vláčná, hebká a vyživená.

opalovani4

Výživa ve sprše

Eliminujte ztrátu vhlkosti své pokožky již během sprchování správným výběrem vhodných sprchových gelů a krémů. Zatímco od jaru na nádobí čekáte 100% účinek a odmaštění, u sprchových gelů chcete pokožku umýt co nejšetrněji.

Vyzkoušejte např. sprchové gely od Weledy. Jde o certifikovanou přírodní kosmetiku šetrnou k vám i přírodě. Weleda je nositelem certifikátu NATRUE – garance nejvyšší kvality čistě přírodní kosmetiky a BIO kosmetiky. Neobsahuje žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi minerálních olejů vyráběných z ropy.

Sprchové gely obsahují jemné cukerné tenzidy, které šetrně čistí pokožku. Čistý sezamový olej, bohatý na nenasycené mastné kyseliny, dodává pokožce chybějící tuk, udržuje její přirozenou vlhkost a chrání ji před vysušením. Pokožka je po sprchování příjemně jemná a hebká na dotek. Sprchové gely Weleda obsahují pouze čisté přírodní suroviny.

 

Doporučené články