Nejlepší pekárny na jednom místě

To, že u nás najdete nejlepší pekárny ve městě je známá věc. Dostali jsme od vás tipy, která pekařství máte nejraději a která byste chtěli mít „po ruce“. Povedlo se nám navázat spolupráci s těmi nejlepšími a dostat do našeho sortimentu vyhlášené pečivo široko daleko. U nás najdete jen čerstvé a křupavé pečivo, které nemůže být čerstvější a křupavější. O výborné chuti ani nemluvíme, to musíte prostě ochutnat sami.

Abychom vám daná pekařství představili a dali je do podvědomí i těm, kteří je neznají a neochutnali jejich vynikající pečivo, vyzpovídali jsme pekaře a majitele daných pekáren. Vy se tak můžete dozvědět zajímavosti o jejich know-how, nejprodávanějším produktu nebo kvalitních surovinách, z kterých pečou nejlepší pečivo.

 

Eskárna

Z vyhlášené karlínské Eskárny, kde je hlavním pekařem Artur Cibulka, si u nás můžete koupit chléb, o kterém se nesou v pražských ulicích zvěsti, jak je dokonalý. Zeptali jsme se manažera pekárny, jaké je jejich know-how. „Náš chleba připravujeme ručně z kvalitní pšeničné a žitné mouky a pečeme ho v peci na ohni na bukovém dříví,“ prozradil Jaroslav Kozdělka. A co nám o vyhlášeném chlebu ještě prozradil? „Podobu chleba jsme ladili několik let a vychytávali detaily, které určují jeho unikátní chuť“. V Eskárně vyrábí dva druhy chleba, 33 a 66, kde je základem těsta třífázový kvásek. Číslo určuje procentuální poměr bio žitné chlebové mouky, kterou nakupují od firmy Probio. „Nejprodávanějším produktem je chleba 33, který obsahuje vařenou bramboru a kterého denně vyrobíme od 350 – 480 ks,“ dodal manažer pekárny.

ELSNER bistro

Brněnský podnik, který najdete na Zelném trhu, se otevřel poměrně nedávno. Za tak krátkou dobu však dokázal přilákat stovky zákazníků na výborné pečivo z vlastní pekárny, především pak ELSNER chléb. „Momentálně pečeme přibližně 150 chlebů denně. Otevřeli jsme o Vánocích, a tak postupně výrobu navyšujeme,“ dodala Simona Elsnerová, majitelka podniku. V ELSNER bistru se soustředí především na vyhledávání surovin v bio kvalitě, na jejich šetrné zpracování a výrobu toho nejlepšího jídla, chleba a zákusků. „Pekárnu má na starosti Michal Hrubec, mužská část cukrářského dua Votre plaisir, známého donedávna především v Praze. Po přesunu do Brna se začali Hrubcovi věnovat také vývoji receptur pro výrobu chleba. V ELSNER bistru tak najdete nejen kvasový chléb z bio mouky, ale také dezerty a dorty z těch nejlepších surovin. Těsto našeho „signature“ chleba je z 30 % žitné bio mouky, 70 % pšeničné a z kvasu, který si sami vedeme. Pšeničný chléb je z italské mouky Antiqua, mleté na kameni a tvarovaný na lněném plátně. A samozřejmě náš kvas, nic víc,“ uvedla Simona Elsnerová.

William Thomas Bakery

Řemeslná brněnská pekárna, která vznikla spojením dvou přátel, kteří byli nadšenci do vaření a pečení. „V gastronomii jsme amatéři a pekárnu jsme vytvořili právě proto, že nás baví kvalitní pečivo a chceme ho dělat a vědět, co jíme my i naši zákazníci. Veškeré postupy a recepty si tedy sami osobně vymýšlíme, testujeme a neustále experimentujeme, přičemž vycházíme z tradičních francouzských originálních receptů,“ uvedl Tomáš Kadlec, spolumajitel pekárny. Od konkurence se odlišují vysokou kvalitou vstupních surovin a výstupních produktů, poctivou řemeslnou prací pekařů, kteří pečou vždy čerstvě, tak jako by pekli sami doma. Veškeré pečivo neobsahuje žádné chemické konzervanty, které by uměle prodlužovaly trvanlivost pečiva. Nejvíc práce mají s jejich poctivými croissanty a bagetami, kterých denně vyrobí několik stovek. A jaké ingredience používají při výrobě? „Máslo do croissantů nám vozí z Francie, v chlebu máme bio celozrnnou mouku, borůvky na koláčích jsou v biokvalitě, sušená rajčata v bagetách jsou nejvyšší kvality San Marzano z jihu Itálie, slaninu používáme bez éček a bez dusitanů, což je dnes téměř nemožné sehnat a máslo do toustového chleba používáme výhradně kvalitní české.“ Nemohli jsme se nezeptat, kdo je hlavním pekařem ve William Thomas Bakery ?. „Hlavního pekaře nemáme, jsme tým a společně děláme vše, co je třeba. Mezi naše největší hvězdy patří třeba Tereza, Verča nebo Barča,“ prozradil Tomáš Kadlec.

Pekárna Kabát

Rodinná řemeslná pekárna založená v roce 1992, která peče z kvalitních surovin převážně českého původu bez chemických přísad. V Pekárně Kabát pekaři ručně vyrábějí každý jednotlivý kousek pečiva a udržují tak poctivé pekařské řemeslo. Zakládají si na tom, že receptury musí být stejné jako za dob jejich dědů a pradědů. V sortimentu najdete například výborný chléb Kabátův cvrček, poctivou vánočku prémiové kvality nebo nepřeberné množství sladkého pečiva, které uspokojí všechny chuťové buňky. Veškeré pečivo najdete i u nás na Rohlik.cz, čerstvé a voňavé jako v Pekárně Kabát.

Pekařství Makovec

Další z oblíbených brněnských pekáren, kde je hlavním pekařem Aleš Makovec, se odlišují svou poctivostí k pekařskému řemeslu a vysokou kvalitou. „Naše know-how je především výroba dle původních pekařských postupů a tradic, příprava těst z třífázových kvásků a omládků, absolutně ruční zpracování, dlouhé doby zrání a přípravy těst. Důsledně vybíráme suroviny, ze kterých výrobky pečeme,“ prozradila majitelka, Denisa Makovcová. S hrdostí nám také prozradila, který produkt je nejprodávanější, „Velatický chléb s ochrannou známkou, držitel několika ocenění Řemeslný chléb vynikající kvality roku 2018 od Svazu pekařů a cukrářů v ČR.“

Antonínovo pekařství

Pekařství, z kterého se line vůně pečiva a kávy a které nejde jen tak obejít. Poctivá práce a kvalitní suroviny jdou na první pohled vidět z nabízeného sortimentu, který každého přiláká. „Nejsme jen krámek s pečivem. Jsme trochu bistro, trochu kavárna. Máme točenou zmrzlinu a snažíme se svým zákazníkům předat i kus dobré nálady,“ prozradila nám Barbora Mráková, provozní karlínské pobočky a dodala, „používáme kvalitní suroviny, nic nenahrazujeme a tou nejdůležitější ingrediencí je láska. Proto máme i firemní motto – Pečeme s láskou.“ Nejprodávanějším produktem Antonínova pekařství je kynutý koláč, který se prodává v mnoha příchutích. Denně ho v pekárně vyrobí 500 až 600 kusů! Pekařské zásluhy nepatří jednomu člověku, ale celému týmu. Jak říká Barbora Mráková, „všichni pekaři u nás tvoří společně tým, kterého si opravdu velmi vážím a také bych jim touto cestou chtěla poděkovat.“ Pečivo a oblíbené kynuté koláče můžete najít i v našem sortimentu na Rohlik.cz.

Merhautovo pekařství

Rodinná řemeslná pekárna vznikla skoro před čtvrt stoletím a rozrostla se na síť prodejen po Středočeském kraji a v Praze. O podnik se stará celá rodina, která stále firmu rozvíjí a odolává tlaku konkurence. „Nikdy jsme nechtěli jít cestou levných výrobků za každou cenu, stále trváme na kvalitě, i když si za ni zákazníci pár korun připlatí. Podle všeho to ale dokáží ocenit, protože se k nám vrací a noví stále přibývají,“ uvádí dnešní majitel firmy Miroslav Merhaut ml. U Merhautů se na prodejny s pekárnou vozí čerstvé chlazené těsto, ze kterého přímo tam některé produkty zkušení pekaři tvarují, zdobí a pečou. To stejné platí i u nás, ve skladu Rohlik.cz, kde máme vlastní pec a čerstvé chlazené těsto nám denně přiváží a naši pekaři v čele s Jakubem Karlem z něho pečou podle vašich přání. Žádné celodenní skladování pečiva, voňavé pečivo z horkých plechů se distribuuje rovnou do vašich objednávek. „Dbáme hlavně na receptury, aby pečivo vždy chutnalo stejně a zákazníci se tak mohli vždy spolehnout na stálou vysokou kvalitu,“ vysvětluje Miroslav ml. filozofii rodinné firmy. Ochutnejte vynikající chléb z Merhautova pekařství, který nám dováží z vlastních pekáren nebo ostatní pečivo, které pečeme přímo u nás.

 

Nechte se zlákat čerstvým a voňavým pečivem, které nám pekárny denně (i několikrát) dováží a vychutnejte si kvalitní produkty, které vám provoní celý byt. Pečivo jde z pece rovnou k vám, žádné skladování, rozmrazování a čekání na zákazníka, jak tomu je v běžných supermarketech. Vydejte se k nám do pekárny a vyberte si čerstvé a křupavé pečivo.

 

Sledujte nás:

FB, IG

Doporučené články