Dobroty, za které si vykoledujete pochvalu i u těch nejmenších

Letošní Velikonoce budou jiné, o tom není pochyb. A protože děti nebudou moct chodit s pomlázkou koledovat dobroty, zapátrali jsme za vás v nabídce (nejen) sladkostí a vybrali to nejlepší, čím můžete potěšit své malé koledníky, a vynahradit jim to alespoň takto.

Co pro ty nejmenší

U nejmenších dětí se nemusíte ohlížet na velikonoční sortiment, protože Velikonoce a jejich tradice naplno nechápou, dobroty jsou pro ně hlavně zpestření jídelníčku. Kromě sladkého ovoce jim můžete vybrat netradiční sladkosti bez éček, kterých máme v nabídce celou řadu. Jsou barevné, chutné a bez přidaného cukru.

Sestavte jim chutný balíček, se kterým se v pohodě vejdete do stovky:

  1. BIO oplatky banánové s pomerančem
  2. Dětské zeleninové tyčinky 
  3. Obohacená pramenitá voda jahoda
  4. Bear YOYO želé jahoda

Pro děti do tří let

I větší batolata a malé objevitele potěší zdravé mlsání z ovoce nebo zeleniny. Že nemají velikonoční obal vůbec nevadí. Spousta dobrot je navíc v BIO kvalitě. Protože když mlsat, tak zdravě!

  1. Velikonoční mix ovocných plátků
  2. BIO ovocná tyčinka 
  3. BIO ovocná kapsička 
  4. Jahodové koláčky
  5. BIO špaldové sušenky 
  6. BIO máslové sušenky Lollipopz
  7. BIO kakaové sušenky 
  8. BIO obilné tyčinky dýně a rozmarýn
  9. BIO křupky mrkev a jablko 

Pro tříleťáky a starší

V tomhle věku už děti milují hravé velikonoční motivy, tak jim jednou za rok tu radost dopřejte. Celou řadu dobrot najdete na Rohlíku v sekci Velikonoční sladkosti. Díky přehledným filtrům snadno vyfiltrujete pochoutky bez alergenů i třeba palmáče. Také můžete zaškrtnout možnost „ukázat složení“, díky které hned uvidíte, obsah tuků, sacharidů a bílkovin.

A nebojte, že jsou někde éčka, nemusí hned znamenat, že jsou škodlivá. I třeba kyselina citrónová nebo emulgátor lecitin najdete pod označením „E“, ale obě složky jsou naprosto bezpečné. Takový lecitin je přirozeně obsažený v každé živé buňce a funguje jako přírodní antioxidant. V čokoládě pak zvyšuje její vláčnost. Není třeba se ho obávat.

Kromě mlsání dětem nezapomeňte připravit také poutavý velikonoční program. Pokud to počasí dovolí, schovejte mlsky na zahradě, ať si kromě mlsání užijí i trochu zábavy při hledání!

Doporučené články