Rajčatová polévka s červenou čočkou (od 1 roku)

 

 

 

Postup 

V hrnci rozpalte menší množství oleje a začněte na něm opékat cibuli. S jejím úhledným krájením se příliš trápit nemusíte, neboť na závěr budete stejně vše mixovat, a můžete tedy zvolit i větší kousky.

Krátce před dopečením cibule do zlatavé barvy přidejte ještě na plátky nakrájený česnek a dokončete.

Poté přisypte červenou čočku, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte koření a pokud vaříte pro větší děti či dospělé, rovnou polévku také osolte, sůl se tak lépe vstřebá. Vařte do změknutí čočky – asi 10 až 15 minut.

Po uvaření vytáhněte koření, přidejte pasírovaná rajčata a rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Pokud budete chtít, můžete polévku ještě dosladit nebo naopak trošku přikyselit – podle toho, jak sladká rajčata jste použili.

Ingredience

500 g pasírovaných/čerstvých rajčat

100 g červené čočky

1 velká cibule

2 stroužky česneku

cca 800 ml vývaru nebo vody

2 bobkové listy

sůl dle chuti

olej dle potřeby

 

Doporučené články