Rohlík Delikatesy na váš sváteční stůl

Ať už se letošní Vánoce a silvestrovské oslavy ponesou v tradičním duchu, nebo jen v kruhu těch nejbližších, jedno je jisté. Na stole musí být vždy dostatek kanapek, jednohubek, a hlavně naší národní chlouby – chlebíčků. Co je letos tuto tradiční českou pochutinu připravit z vyhlášených sýrů a uzenin ze světa?

Pro kvalitu bez kompromisu

Do našeho „nářezáku“ se dostanou jen ti nejlepší. Bedlivě sledujeme chuť, suroviny i výrobní proces. O vybrané delikatesy se pak stará nás vyškolený tým, který vám je nařeže na tenké plátky, zabalí do ekologického obalu (díky kterému ušetříme přes 6 tun plastu ročně) a za chvíli je máte přímo u dveří. Pro členy klubu Rohlík Premium máme navíc trvalou slevu 15 %.

Kdo se postará o ty nejlepší chlebíčky široko daleko?

Minule jsme vám představili několik našich dodavatelů delikates, dnes tu máme tu další, kteří si zaslouží pozornost. Tentokrát jsme sáhli po rodinných výrobcích sýrů a uzenin ze Švýcarska a Itálie. Samozřejmě si u nás vyberete i spoustu skvělých českých výrobků, omrknout je můžete přímo na Rohlíku. Ale teď už zpátky do světa!

Le Superbe 1862

Pro opravdový ementál jedině do Švýcarska. Do sýrárny, kde si své receptury a nadšení pro dobré sýry, předávají už od roku 1862. Sýry s chráněným označením původu tu zrají v obrovských bochnících, které váží víc než 100 kg. Ale celé to začíná už na alpských pastvinách, kde se krávy volně pasou. Díky šetrnému zpracování si mléko zachová aroma rozkvetlých luk i v konečných produktech. Není divu, že se svými ementály udělali díru do světa

Veroni

Když máte rodinu, která sdílí vaše hodnoty, nemůže to dopadnou špatně. A pro jídlo to platí dvojnásob. A tak v roce 1925 založilo 5 bratrů obchod s delikatesami, se kterými za pár let překonali nejen hranice regionu Emilia-Romagna, ale i hranice celé Itálie. Masné delikatesy vyrábí v moderním prostředí, receptury si ale nadále předávají z generace na generaci a udržují tak tradiční hodnoty a řemeslo. Charakteristická je pro ně mortadela – salám z jemně namletého vepřového, kostek tuku a koření. A rozhodně tu netroškařili. Doposud nepřekonaný rekord trhají s mortadelou, která váží 2,6 tuny a po obvodu měří 2 metry.

Mendelspeck

Tramín není jen domovem skvělých vín. Pochází z něj i tahle rodinná firmička, která uchvátila svět svým tyrolským špekem a slaninou. Tyrolský špek je delikátní šunka z regionu Alto Adige vyráběná z vepřové kýty ochucená jalovcem. Aby bylo všechno, jak má být, dohlíží tu s láskou na výběr poctivého masa i na samotný proces nakládání a zrání. Než se takový skvost dostane od naložení k vám na talíř, uběhne i několik měsíců. Dobré věci prostě potřebují čas.

Trentini

Před téměř 100 lety byly položeny základy italské rodinné sýrárny, a vášeň pro poctivé sýry se tam předává už po 4 generace. Z malé sýrárny se vypracovali na společnost, která denně zpracovává více než 100 litrů mléka. To pochází výhradně z malých horských farem, které ví, že kvalita je víc než kvantita. Z farem, kde se krávy pohybují volně, bez stresu a pasou se na horských pastvinách, ze kterých má mléko jedinečnou chuť. A protože se v přírodě cítí jako doma, snaží se k ní chovat co nejšetrněji. Částečně si vyrábí vlastní elektrickou i tepelnou energii a snižují tak hladinu oxidu uhličitého. Stejně tak se chovají zodpovědně k vodním zdrojům.

 

Doporučené články