Rubriky
Jak na to? Rohlíček

5 tipů na výrobu domácí zmrzliny

Léto už pomalu klepe na dveře, a ačkoliv je počasí více aprílové než letní, mohly by se vám hodit tipy na domácí zmrzlinu pro vás i vaše nejmenší. Teplé počasí naprosto vybízí k tomu, dát si studenou pochoutku, a tak není divu, že ji děti milují. Pokud si však přečtete složení kupovaných zmrzlin, ne vždy je to super. Takže co s tím? Ideální variantou je vyrobit si zmrzlinky doma.

 

Přečtěte si vyzkoušené a odladěné tipy na výrobu domácí zmrzliny od profesionální mámy dvou holčiček, foodblogerky, fotografky a autorky blogu milluji.cz Kateřiny Jaškové. Jejich příprava je rychlá, snadná a rádi se zapojí i vaše prckové!

 

Jak na domácí zmrzlinu?

Ujišťuji vás, že to není vůbec nic náročného a bude vás to bavit. Můžete si z toho doma udělat zábavnou aktivitu, do které zapojíte i vaše nejmenší. Jediné, co k výrobě zmrzlin potřebujete, jsou formičky na nanuky nebo zmrzlinovač a suroviny, ze kterých zmrzlinu vytvoříte. Já osobně používám vždy jeden druh ovoce, banán jako zdravé sladidlo či březový cukr a pak mléčnou složku – tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu či smetanu. Jednotlivé recepty nejsou dogma. Můžete si zaměnit ovoce za jakékoliv vaše oblíbené. Zkuste experimentovat. Pokud však nemáte nápady a držíte se rádi předepsaných receptů, vyzkoušejte moje ozkoušené, které mají u mé dcery úspěch.

Malinové nanuky s tvarohem

 

Ingredience na 8 porcí:

Postup:

  • Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Směs přelijte do formiček a dejte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
  • Před podáváním nechte zmrzlinu ve formičce při pokojové teplotě povolit anebo formičku dejte na chvilinku pod proud vlažné vody – zmrzlina se od formičky uvolní a nanuk půjde lehce vytáhnout.
  • Pokud chcete nanuky ještě vylepšit, namočte je do rozehřáté vysokoprocentní čokolády nebo je pouze pokapejte a ozdobte rozdrceným lyofilizovaným ovocem.

Borůvkové nanuky se zakysanou smetanou

Ingredience na 8 porcí:

Postup:

  • Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Směs přelijte do formiček a dejte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
  • Před podáváním nechte zmrzlinu ve formičce při pokojové teplotě povolit anebo formičku dejte na chvilinku pod proud vlažné vody – zmrzlina se od formičky uvolní a nanuk půjde lehce vytáhnout.

Jahodové smetanové nanuky

Ingredience na 8 porcí:

Postup:

  • Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Směs přelijte do formiček a dejte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
  • Před podáváním nechte zmrzlinu ve formičce při pokojové teplotě povolit anebo formičku dejte na chvilinku pod proud vlažné vody – zmrzlina se od formičky uvolní a nanuk půjde lehce vytáhnout.
  • Pokud chcete nanuky ještě vylepšit, namočte je do rozehřáté bílé čokolády nebo je pouze pokapejte a ozdobte rozdrceným lyofilizovaným ovocem.

Tvarohová zmrzlina s vanilkou

Ingredience na 4 porce:

Postup:

  • Tvaroh, smetanu a cukr dejte do mixéru. Vanilkový lusk rozpulte a vydlabejte semínka, které přidejte k tvarohu a smetaně.
  • Vše rozmixujte.
  • Směs nalijte do zmrzlinovače a zapněte jej na cca 30 minut.
  • Ihned po vytvoření zmrzliny zmrzlinovačem můžete podávat v mističce či v kornoutcích.

TIP: Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nerezové misky a dejte ji do mrazáku. V průběhu mražení po cca 20 – 30 minutách směs vyndejte a promíchejte od krajů až ke středu. Poté misku zase vraťte do mrazáku. Tento postup opakujte, dokud nebude směs zmražená. Před podáváním nechte zmrzlinu lehce povolit.

Jogurtové nanuky pro opravdové lenochy

Pokud vás výroba nanuků absolutně nezaujala, ale přece jen byste pro své děti chtěli zmrzlou dobrotu vyrobit, mám pro vás jeden super tip! Vezměte jakýkoli oblíbený jogurt či tvarohový dezert, přendejte jej do formičky na nanuk a dejte jej zamrazit. Nestojí to skoro žádnou práci a studenou pochoutku máte zaručenou! Já tohle v dětství milovala.

Věřím, že se vám mé tipy budou v průběhu letních měsíců hodit a snad vám i mé kombinace přijdou k chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.