Ovoce a zelenina v jídelníčku dětí
Každá máma si pamatuje chvíle prvních příkrmů. Začíná se pomalu se zeleninovými kašičkami, později se přidává i ovoce a pro
Silvestr s dětmi
Blíží se konec roku a s tím souvisí i oslava k přivítání roku nového. Když člověk nemá děti, není potřeba
Zábavný Halloween: Připravte dětem hry i pohoštění
Původem keltský svátek se začíná zabydlovat i v našich končinách. Co si ho letos s dětmi pořádně užít? Máme pro vás tipy
Podzimní menu v kuchyni. Co vařit v pošmourných dnech?
Podzim je plný skvělých sezónních surovin, jako jsou jablka, hrušky, ořechy, ale také třeba dýně, zelí, kořenová zelenina, houby či
Plný špajz: Základní suroviny, ze kterých bude stále co vařit
Jaké suroviny by neměly chybět v žádném špajzu? Pojďte zjistit, jestli vám náhodou nechybí základ, ze kterého snadno připravíte spoustu
Jak na grilování: Mořské a sladkovodní ryby
Grilování máte v malíku? A ryby už jste zkoušeli? Nebojte se toho a pojďte hodit na gril pořádný flák rybího masa.
Bylinky v kuchyni: které vám nesmí chybět a kam s nimi?
Správné dochucení umí zázraky. A rozhodně je k tomu lepší použít čerstvé bylinky než ty sušené. Nevadí, že vaše pěstitelské schopnosti
Tipy na letní večeře. Rychle a ze sezónních surovin!
Sezónní úroda je zrovna na vrcholu, ale vám se nechce trávit moc času v kuchyni? Nemusíte! Inspirujte se tipy a
Letní ovoce: Jak ho udržet čerstvé + tipy na zpracování
Léto s sebou přináší řadu příjemných věcí, a dozrálé ovoce je jednou z nich. Ať už si letní ovoce sbíráte na zahrádce,
Piknik: Originální tipy, co sbalit na deku k jídlu a pití.
Konečně je tady. Doba piknikování! Užijte si všechny příjemné prožitky, co léto nabízí – pobyt venku, sluníčko, teplo, skvělé jídlo,
Jak na zdravé grilování: Na své si přijdou masožrouti i vegetariáni
Patříte mezi vášnivé grilaře? Nebo odoláváte s odvoláním na to, že to přece jen není tak zdravé? Nechte se vylákat
10 tipů, jak v kuchyni využít zbytky potravin i unavenou zeleninu
Při vaření chtě nechtě vznikne spousta odpadu. Jenže ne vždy to odpad opravdu je. Dejte zbytkům ovoce a zeleniny šanci
Jak efektivně naplánovat týdenní nákup?
Naplánovat jídelníček nákup pro jednoho je výzva. Naplánovat ho pro celou rodinu je olympijská dovednost! Naštěstí i to se dá
Rohlík Delikatesy: Sýrové novinky včetně průvodce párováním s nápoji
Už jste je viděli? Doplnili jsme čerstvě nakrájené sýry z našeho „Nářezáku“ o dalších 15 kousků. Tentokrát jen plátek stačit nebude!
Velký jogurtový průvodce: Proč je tak zdravý a jak si správně vybrat?
Přidejte do mléka jogurtové bakterie a za pár hodin máte jogurt. Jak je ale možné, že i když jsou suroviny
10 zajímavostí o japonské a korejské kuchyni
Pestré barvy, čerstvé suroviny a rýže na všechny způsoby. A také hlasité srkání a konzumace sushi rukama. Jaké další zajímavosti
Rohlík Delikatesy na váš sváteční stůl
Ať už se letošní Vánoce a silvestrovské oslavy ponesou v tradičním duchu, nebo jen v kruhu těch nejbližších, jedno je jisté. Na
Rohlík Delikatesy – seznamte se s naším Nářezákem
26.11.2020
/
Jídlo, Rohlíkovo, Trendy
/
delikatesy, jídlo, kvalita, potraviny, salámy, sýry, uzeniny
Pro čerstvě nakrájené uzeniny a sýry už nikam nemusíme. Jako první online řetězec s potravinami jsme zařídili vlastní „Nářezák“, kde vám
Jak na mušle: vše o slávkách a jejich přípravě
Svezte se s Rohlíkem na mořské vlně, kterou přinese od 21. 9. do 27. 9. Prague Mussel Week. Čekají na
Vyznejte se v moukách: Jaké jsou druhy a k čemu se hodí?
Druhy mouk nekončí u bílé, celozrnné, hladké nebo hrubé. Dnes na trhu najdete celou řadu specialit, které si zaslouží pozornost.
Proč by šneci neměli chybět ve vašem jídelníčku
Trochu zaprší a hlemýždi jsou všude. Tak proč ještě nejsou u vás na talíři? Konzumace šneků není žádnou novodobou vymožeností.
Všechny barvy květáku: kde se vzaly a v čem jsou lepší?
Jednoletku vyšlechtěnou z divoké brukve všichni dobře známe v její bílé podobě. Věděli jste ale, že to není jediná barva, kterou květák
To nejlepší z Thajska a Vietnamu
Vezměte chuťové buňky na výlet do Asie! S Lukášem Neckářem z Chefparade, který je expert právě na asijskou kuchyni, pro
Zdravé, chutné, prospěšné. Vše o rybách
Ryby patří k jedné z nejstarších součástí našeho jídelníčku. Člověk je totiž lovil a jedl už v mladší době kamenné. Výdobytkem současnosti nejsou
Hranolky pro děti zdravěji
Hranolky pro děti zdravěji Zkuste v letní sezóně grilování nabídnout dětem a třeba i sobě zdravější verzi hranolek.
Hrátky s jídlem
Radost na talíři aneb jak zaujmout děti Kouzlíme na talíři
Osvědčené tipy na zdravé pomazánky pro děti
Když už malí prckové sahají po chlebu a rohlíku, nastává otázka, co jim na pečivo namazat.
Domácí bylinková zahrádka
Vypěstujte si doma vlastní bylinky ze semínek. Poradíme vám, jak na to a přidáme inspiraci, jak je využít i jako
Leden je o rybách
Ryby jsou nejen chutné, ale hlavně zdravé. Měli bychom je jíst každý týden, ne jen jednou za měsíc. Proto bude leden
Poznejte exotické ovoce
Exotické ovoce je plné barev a tvarů. Kromě známých odrůd jako jsou banány, kiwi nebo ananas, existují i další druhy, které
Ledové víno? Máme
O ledovém víně už jste asi slyšeli. Ale ochutnali jste ho? Přesvědčíme vás, že to stojí za to.
8 tipů pro nejlepší piknik + soutěž
Léto ještě nekončí. Takže provětrejte deky, naplňte košíky, svolejte kamarády a vyrazte společně na piknik.
Vyznejte se v olejích
Jestli občas tápete, který olej při vaření nebo smažení v kuchyni použít, bude se vám možná hodit několik rad, jak se
Proč jíst luštěniny a obiloviny
Nebudeme vám nutit čočku s párkem nebo čočkovku, na kterou neradi vzpomínáte. Ale řekneme vám, proč je dobré zařadit luštěniny
Jak uchovávat bylinky
Bylinky dokáží jídlu dodat tu správnou chuť, a přitom jich stačí jen snítka. Jenže to někdy bývá problém. Kam totiž se
Paul Day: Maso musí odpočívat, aby chutnalo opravdově
The Real Meat Society je mezi českými řeznictvími tak trochu úkaz. Proč? Na to jsme se ptali jeho majitelů, Paula