Ovoce a zelenina v jídelníčku dětí

Každá máma si pamatuje chvíle prvních příkrmů. Začíná se pomalu se zeleninovými kašičkami, později se přidává i ovoce a pro
Celý článek

Silvestr s dětmi

Blíží se konec roku a s tím souvisí i oslava k přivítání roku nového. Když člověk nemá děti, není potřeba
Celý článek

Zábavný Halloween: Připravte dětem hry i pohoštění

Původem keltský svátek se začíná zabydlovat i v našich končinách. Co si ho letos s dětmi pořádně užít? Máme pro vás tipy
Celý článek

Podzimní menu v kuchyni. Co vařit v pošmourných dnech?

Podzim je plný skvělých sezónních surovin, jako jsou jablka, hrušky, ořechy, ale také třeba dýně, zelí, kořenová zelenina, houby či
Celý článek

Plný špajz: Základní suroviny, ze kterých bude stále co vařit

Jaké suroviny by neměly chybět v žádném špajzu? Pojďte zjistit, jestli vám náhodou nechybí základ, ze kterého snadno připravíte spoustu
Celý článek

Jak na grilování: Mořské a sladkovodní ryby

Grilování máte v malíku? A ryby už jste zkoušeli? Nebojte se toho a pojďte hodit na gril pořádný flák rybího masa.
Celý článek

Bylinky v kuchyni: které vám nesmí chybět a kam s nimi?

Správné dochucení umí zázraky. A rozhodně je k tomu lepší použít čerstvé bylinky než ty sušené. Nevadí, že vaše pěstitelské schopnosti
Celý článek

Tipy na letní večeře. Rychle a ze sezónních surovin!

Sezónní úroda je zrovna na vrcholu, ale vám se nechce trávit moc času v kuchyni? Nemusíte! Inspirujte se tipy a
Celý článek

Letní ovoce: Jak ho udržet čerstvé + tipy na zpracování

Léto s sebou přináší řadu příjemných věcí, a dozrálé ovoce je jednou z nich. Ať už si letní ovoce sbíráte na zahrádce,
Celý článek

Piknik: Originální tipy, co sbalit na deku k jídlu a pití.

Konečně je tady. Doba piknikování! Užijte si všechny příjemné prožitky, co léto nabízí – pobyt venku, sluníčko, teplo, skvělé jídlo,
Celý článek

Jak na zdravé grilování: Na své si přijdou masožrouti i vegetariáni

Patříte mezi vášnivé grilaře? Nebo odoláváte s odvoláním na to, že to přece jen není tak zdravé? Nechte se vylákat
Celý článek

10 tipů, jak v kuchyni využít zbytky potravin i unavenou zeleninu

Při vaření chtě nechtě vznikne spousta odpadu. Jenže ne vždy to odpad opravdu je. Dejte zbytkům ovoce a zeleniny šanci
Celý článek

Jak efektivně naplánovat týdenní nákup?

Naplánovat jídelníček nákup pro jednoho je výzva. Naplánovat ho pro celou rodinu je olympijská dovednost! Naštěstí i to se dá
Celý článek

Rohlík Delikatesy: Sýrové novinky včetně průvodce párováním s nápoji

Už jste je viděli? Doplnili jsme čerstvě nakrájené sýry z našeho „Nářezáku“ o dalších 15 kousků. Tentokrát jen plátek stačit nebude!
Celý článek

Velký jogurtový průvodce: Proč je tak zdravý a jak si správně vybrat?

Přidejte do mléka jogurtové bakterie a za pár hodin máte jogurt. Jak je ale možné, že i když jsou suroviny
Celý článek

10 zajímavostí o japonské a korejské kuchyni

Pestré barvy, čerstvé suroviny a rýže na všechny způsoby. A také hlasité srkání a konzumace sushi rukama. Jaké další zajímavosti
Celý článek

Rohlík Delikatesy na váš sváteční stůl

Ať už se letošní Vánoce a silvestrovské oslavy ponesou v tradičním duchu, nebo jen v kruhu těch nejbližších, jedno je jisté. Na
Celý článek

Rohlík Delikatesy – seznamte se s naším Nářezákem

Pro čerstvě nakrájené uzeniny a sýry už nikam nemusíme. Jako první online řetězec s potravinami jsme zařídili vlastní „Nářezák“, kde vám
Celý článek

Jak na mušle: vše o slávkách a jejich přípravě

Svezte se s Rohlíkem na mořské vlně, kterou  přinese od 21. 9. do 27. 9. Prague Mussel Week. Čekají na
Celý článek
mouka

Vyznejte se v moukách: Jaké jsou druhy a k čemu se hodí?

Druhy mouk nekončí u bílé, celozrnné, hladké nebo hrubé. Dnes na trhu najdete celou řadu specialit, které si zaslouží pozornost.
Celý článek

Proč by šneci neměli chybět ve vašem jídelníčku

Trochu zaprší a hlemýždi jsou všude. Tak proč ještě nejsou u vás na talíři? Konzumace šneků není žádnou novodobou vymožeností.
Celý článek

Všechny barvy květáku: kde se vzaly a v čem jsou lepší?

Jednoletku vyšlechtěnou z divoké brukve všichni dobře známe v její bílé podobě. Věděli jste ale, že to není jediná barva, kterou květák
Celý článek

To nejlepší z Thajska a Vietnamu

Vezměte chuťové buňky na výlet do Asie! S Lukášem Neckářem z Chefparade, který je expert právě na asijskou kuchyni, pro
Celý článek

Zdravé, chutné, prospěšné. Vše o rybách

Ryby patří k jedné z nejstarších součástí našeho jídelníčku. Člověk je totiž lovil a jedl už v mladší době kamenné. Výdobytkem současnosti nejsou
Celý článek

Hranolky pro děti zdravěji

Hranolky pro děti zdravěji  Zkuste v letní sezóně grilování nabídnout dětem a třeba i sobě zdravější verzi hranolek.
Celý článek

Hrátky s jídlem

Radost na talíři aneb jak zaujmout děti  Kouzlíme na talíři
Celý článek

Osvědčené tipy na zdravé pomazánky pro děti

Když už malí prckové sahají po chlebu a rohlíku, nastává otázka, co jim na pečivo namazat.
Celý článek

Jak doma neplýtvat potravinami

Celý článek

Domácí bylinková zahrádka

Vypěstujte si doma vlastní bylinky ze semínek. Poradíme vám, jak na to a přidáme inspiraci, jak je využít i jako
Celý článek

Leden je o rybách

Ryby jsou nejen chutné, ale hlavně zdravé. Měli bychom je jíst každý týden, ne jen jednou za měsíc. Proto bude leden
Celý článek

Poznejte exotické ovoce

Exotické ovoce je plné barev a tvarů. Kromě známých odrůd jako jsou banány, kiwi nebo ananas, existují i další druhy, které
Celý článek

Ledové víno? Máme

O ledovém víně už jste asi slyšeli. Ale ochutnali jste ho? Přesvědčíme vás, že to stojí za to.
Celý článek

8 tipů pro nejlepší piknik + soutěž

Léto ještě nekončí. Takže provětrejte deky, naplňte košíky, svolejte kamarády a vyrazte společně na piknik.
Celý článek

Vyznejte se v olejích

Jestli občas tápete, který olej při vaření nebo smažení v kuchyni použít, bude se vám možná hodit několik rad, jak se
Celý článek

Proč jíst luštěniny a obiloviny

Nebudeme vám nutit čočku s párkem nebo čočkovku, na kterou neradi vzpomínáte. Ale řekneme vám, proč je dobré zařadit luštěniny
Celý článek

Jak uchovávat bylinky

Bylinky dokáží jídlu dodat tu správnou chuť, a přitom jich stačí jen snítka. Jenže to někdy bývá problém. Kam totiž se
Celý článek

Paul Day: Maso musí odpočívat, aby chutnalo opravdově

The Real Meat Society je mezi českými řeznictvími tak trochu úkaz. Proč? Na to jsme se ptali jeho majitelů, Paula
Celý článek

Mozzarellart nově na Rohlíku aneb jak se dělá domácí mozzarella

Celý článek

Vlastnoruční jedlé dárky? Víme jak na ně

Celý článek

Jak na ryby? Zeptejte se našeho velkého rybího průvodce!

Celý článek