Mrskačka a jiné tradice: inspirace z jiných končin.

Obcházet na Velikonoční pondělí s pomlázkou vesnici a koledovat vajíčka, to je zvyk, na který si v souvislosti se svátky
Celý článek

Jaké mléčné výrobky dávat dětem?

Kamila z blogu Vařila myšička radí, jaké mléčné výrobky jsou vhodné i pro malé děti.
Celý článek

Květiny z Loukykvět na Rohlíku

Loukykvět není jen tak ledajaké květinářství, které dováží květiny odevšad ze světa, ale pravá česká květinová farma,
Celý článek

Domácí bylinková zahrádka

Vypěstujte si doma vlastní bylinky ze semínek. Poradíme vám, jak na to a přidáme inspiraci, jak je využít i jako
Celý článek

1. únor – Den bez palmového oleje

Celý článek

Leden je o rybách

Ryby jsou nejen chutné, ale hlavně zdravé. Měli bychom je jíst každý týden, ne jen jednou za měsíc. Proto bude leden
Celý článek

Poznejte exotické ovoce

Exotické ovoce je plné barev a tvarů. Kromě známých odrůd jako jsou banány, kiwi nebo ananas, existují i další druhy, které
Celý článek

11x kosmetika, bez které se v zimě neobejdete

Chladné dny, mrazivá rána, vítr, déšť a střídání teplot neprospívají naší pleti ani vlasům. Zásobte poličku v koupelně produkty, které
Celý článek

Ledové víno? Máme

O ledovém víně už jste asi slyšeli. Ale ochutnali jste ho? Přesvědčíme vás, že to stojí za to.
Celý článek

Máme divokého lososa. Rozdíl poznáte na první pohled i ochutnání

Celý článek

Banánové zákulisí: Banány jsou věda

Banány jsou nejprodávanější položkou na Rohlíku. Dokonce i rohlíky nechávají za sebou :) Přitom dovážet a prodávat banány je docela
Celý článek

Čerstvé ryby v novém balení

Pro všechny milovníky ryb máme super zprávy. Díky novému vakuovému balení již můžete zapomenout na dosavadní “dnes objednáte, zítra musíte sníst”. Většinu
Celý článek

Rozhovor: Jak to je s “ošklivou” zeleninou

Jak zareagujete, když do sortimentu zařadíme pokroucené okurky a papriky, které by se kvůli své “ošklivosti” jinak vyhodili? Zkusili jsme
Celý článek

8 tipů pro nejlepší piknik + soutěž

Léto ještě nekončí. Takže provětrejte deky, naplňte košíky, svolejte kamarády a vyrazte společně na piknik.
Celý článek

Jak se vyrábí poctivé české zmrzliny Fruitisimo

Podívali jsme se pod pokličku české značky Fruitisimo, jejíž ručně vyráběné zmrzliny nově koupíte na Rohlíku. Smetanové, krémové a chuťově vyvážené. Prostě poctivá zmrzlina. 
Celý článek

Fotogalerie: Jak se vyrábí farmářský cider

Tušíte, jak se vyrábí takový cider? Pojďte s námi na exkurzi do výrobny ciderů a moštů značky Tátův sad (seženete na
Celý článek

Táto, povíš nám, co je to ten cider?

Proč jsou kvašené mošty neboli cidery stále oblíbenější? „Cider na rozdíl od piva neuspává, na rozdíl od vína má poloviční podíl
Celý článek

Jak na opalování bez spálení

Celý článek

Rozhovor se Sushiqueen: I začátečník vyrobí chutné sushi. Mnohdy lepší než z fast foodu

Pokud máte rádi sushi, o Báře Rektorové jste už určitě slyšeli. My v Rohlíku jsme její velcí fanoušci a s
Celý článek

IPA nebo pšenice. Ochutnejte různé pivní styly

O tom, že se v Česku vypije hodně piva, vám povídat nemusíme. V objevování pivního vesmíru jsme ale trochu pozadu.
Celý článek

Vyznejte se v olejích

Jestli občas tápete, který olej při vaření nebo smažení v kuchyni použít, bude se vám možná hodit několik rad, jak se
Celý článek

Proč jíst luštěniny a obiloviny

Nebudeme vám nutit čočku s párkem nebo čočkovku, na kterou neradi vzpomínáte. Ale řekneme vám, proč je dobré zařadit luštěniny
Celý článek

Průzkum k palmovému oleji: 95 % zákazníků se mu vyhýbá

Když jsme před časem poprosili o vyplnění ankety k palmovému oleji, ani ve snu nás nenapadlo, že se sejde přes
Celý článek

Paul Day: Maso musí odpočívat, aby chutnalo opravdově

The Real Meat Society je mezi českými řeznictvími tak trochu úkaz. Proč? Na to jsme se ptali jeho majitelů, Paula
Celý článek

Mozzarellart nově na Rohlíku aneb jak se dělá domácí mozzarella

Celý článek

V lednu to chce zlehka: Máme pro vás recepty od fitness trenérky

Celý článek