Co se k čemu hodí? Párujte vína s pokrmy správně!
Na Rohlíku milujeme boží jídlo. A co teprve, když se doplní stejně dobrým vínem? To se radost rovnou násobí. Tak
Co se k čemu hodí? Párujte vína s pokrmy správně!
Na Rohlíku milujeme boží jídlo. A co teprve, když se doplní stejně dobrým vínem? To se radost rovnou násobí. Tak
Jak na Rohlíku platit stravenkami?
Věděli jste, že na Rohlíku můžete platit i stravenkami? Vzhledem k současné situaci a zavedeným bezpečnostním opatřením můžete na své
Mrskačka a jiné tradice: inspirace z jiných končin.
Obcházet na Velikonoční pondělí s pomlázkou vesnici a koledovat vajíčka, to je zvyk, na který si v souvislosti se svátky
Jaké mléčné výrobky dávat dětem?
Kamila z blogu Vařila myšička radí, jaké mléčné výrobky jsou vhodné i pro malé děti.
Květiny z Loukykvět na Rohlíku
Loukykvět není jen tak ledajaké květinářství, které dováží květiny odevšad ze světa, ale pravá česká květinová farma,
Domácí bylinková zahrádka
Vypěstujte si doma vlastní bylinky ze semínek. Poradíme vám, jak na to a přidáme inspiraci, jak je využít i jako
Leden je o rybách
Ryby jsou nejen chutné, ale hlavně zdravé. Měli bychom je jíst každý týden, ne jen jednou za měsíc. Proto bude leden
Poznejte exotické ovoce
Exotické ovoce je plné barev a tvarů. Kromě známých odrůd jako jsou banány, kiwi nebo ananas, existují i další druhy, které
11x kosmetika, bez které se v zimě neobejdete
Chladné dny, mrazivá rána, vítr, déšť a střídání teplot neprospívají naší pleti ani vlasům. Zásobte poličku v koupelně produkty, které
Ledové víno? Máme
O ledovém víně už jste asi slyšeli. Ale ochutnali jste ho? Přesvědčíme vás, že to stojí za to.
Banánové zákulisí: Banány jsou věda
Banány jsou nejprodávanější položkou na Rohlíku. Dokonce i rohlíky nechávají za sebou :) Přitom dovážet a prodávat banány je docela
Čerstvé ryby v novém balení
Pro všechny milovníky ryb máme super zprávy. Díky novému vakuovému balení již můžete zapomenout na dosavadní “dnes objednáte, zítra musíte sníst”. Většinu
Rozhovor: Jak to je s “ošklivou” zeleninou
Jak zareagujete, když do sortimentu zařadíme pokroucené okurky a papriky, které by se kvůli své “ošklivosti” jinak vyhodili? Zkusili jsme
8 tipů pro nejlepší piknik + soutěž
Léto ještě nekončí. Takže provětrejte deky, naplňte košíky, svolejte kamarády a vyrazte společně na piknik.
Jak se vyrábí poctivé české zmrzliny Fruitisimo
Podívali jsme se pod pokličku české značky Fruitisimo, jejíž ručně vyráběné zmrzliny nově koupíte na Rohlíku. Smetanové, krémové a chuťově vyvážené. Prostě poctivá zmrzlina.
Fotogalerie: Jak se vyrábí farmářský cider
Tušíte, jak se vyrábí takový cider? Pojďte s námi na exkurzi do výrobny ciderů a moštů značky Tátův sad (seženete na
Táto, povíš nám, co je to ten cider?
Proč jsou kvašené mošty neboli cidery stále oblíbenější? „Cider na rozdíl od piva neuspává, na rozdíl od vína má poloviční podíl
Rozhovor se Sushiqueen: I začátečník vyrobí chutné sushi. Mnohdy lepší než z fast foodu
Pokud máte rádi sushi, o Báře Rektorové jste už určitě slyšeli. My v Rohlíku jsme její velcí fanoušci a s
IPA nebo pšenice. Ochutnejte různé pivní styly
O tom, že se v Česku vypije hodně piva, vám povídat nemusíme. V objevování pivního vesmíru jsme ale trochu pozadu.
Vyznejte se v olejích
Jestli občas tápete, který olej při vaření nebo smažení v kuchyni použít, bude se vám možná hodit několik rad, jak se
Proč jíst luštěniny a obiloviny
Nebudeme vám nutit čočku s párkem nebo čočkovku, na kterou neradi vzpomínáte. Ale řekneme vám, proč je dobré zařadit luštěniny
Průzkum k palmovému oleji: 95 % zákazníků se mu vyhýbá
Když jsme před časem poprosili o vyplnění ankety k palmovému oleji, ani ve snu nás nenapadlo, že se sejde přes
Paul Day: Maso musí odpočívat, aby chutnalo opravdově
The Real Meat Society je mezi českými řeznictvími tak trochu úkaz. Proč? Na to jsme se ptali jeho majitelů, Paula