Průzkum k palmovému oleji: 95 % zákazníků se mu vyhýbá

Palmový olej

Když jsme před časem poprosili o vyplnění ankety k palmovému oleji, ani ve snu nás nenapadlo, že se sejde přes 5000 odpovědí. Jak průzkum dopadl?

Věděli jsme, že palmový tuk je v poslední době hodně diskutované téma. Přesto nás překvapilo, že se mu snaží vyhýbat celých 95 % z vás! Jako nejčastější důvody jste uváděli ekologické dopady jeho výroby (89 %) a nepříznivý vliv na naše zdraví (58 %).

Průzkum k palmovému oleji

Nejvíce si složení hlídáte u průmyslově zpracovaných potravin, jako jsou sladkosti a slané pochutiny, krémy a pomazánky a taky cereálie a samozřejmě u dětské výživy.

Průzkum k palmovému oleji

Naprosto chápeme, že dvě třetiny z vás otravuje zkoumat složení produktů na etiketách. V kamenném supermarketu tomu nevyhnete, ale internet je v tomto ohledu prostě báječný – vše je tu na dosah jednoho kliknutí.

12744180_1693225904253398_4889824834440827828_n

Proto jsme na Rohlik.cz přidali filtr palmového tuku. Stačí zaškrtnout jedno políčko a objeví se vám jen ty produkty, které žádný „palmáč“ neobsahují. Aktuálně v naší nabídce najdete několik stovek takových produktů a u dalších cca 200 čekáme na potvrzení od výrobců, že v nich palmový olej opravdu není.

Bohužel legislativa, která přikazuje uvádět palmový olej na etiketách, je relativně nová – povinnost platí od ledna 2015 a často i samotní výrobci mají zastaralé databáze se složením svých výrobků. Může se tedy výjimečně stát, že někde po vyfiltrování objevíte chybku. Pokud se tak stane, pak vás moc prosíme, abyste nám o tom řekli na Facebooku.

Děkujeme vám za pomoc a těšíme se na vaše postřehy!

P. S. Podívejte se, jak vypadá sladké a slané, když použijete náš nový filtr, nebo dětská výživa.

Doporučené články