Mozzarellart nově na Rohlíku aneb jak se dělá domácí mozzarella

mozzarellart10

Jestli sledujete, co je na pražské gastro scéně nového, sýry od Mozzarellart vám nemohly uniknout. Nově je teď můžete objednat i na Rohlíku! A pro ty, kterým tahle sympatická rodinná firma zatím unikala, máme pár důvodů, proč jejich sýry vyzkoušet.

Obchod Mozzarellart vznikl v roce 2014 v Praze. Tiziana, Marco a Masimo, kteří pocházejí z italské Apulie, se starají o to, abyste si pochutnali na sýrech té nejvyšší kvality, vyrobených podle italské tradice.

_MG_5096

_MG_5125

Motto, podle kterého se zde každý den vyrábějí nejčerstvější italské sýry, zní „české mléko, italská tradice“. Hlavním lákadlem je mozzarella. Ta od Mozzarellart je opravdu jiná, než jakou můžete znát ze supermarketů. Není divu. Sýry se v Mozzarellart vyrábí denně čerstvé a pěkně ručně, podle italských tradičních postupů a z českého mléka, které se každý den dováží z farmy nedaleko Prahy.

postup00

mozzarella postup00

Mozzarella vzniká tak, že se do mléka přidá přírodní syřidlo a mlékárenské kultury. Tím se oddělí jeho pevná část, tzv. sýřenina a tekutina, které říkáme syrovátka. Sýřenina vypadá jako tvaroh, který se pozvolna napařuje ve velké nádobě, a tím se mění jeho konzistence na táhnoucí se pružnou hmotu. Ta se ručně tvaruje do podoby mozzarelly.

mozzarellart11

Na fotce je mistr mozzarelly Masimo a vyrábí u nás méně známý druh mozzarelly – Burrata. Ta má oválný tvar, zvenčí je mozzarella, ale uvnitř na vás čeká stracciatella, což je mozzarella rozdělená na vlákna a naložená ve smetaně. Ochutnali jsme a hned se zamilovali.

mozzarellart12

mozzarellart14

mozzarellart15

mozzarellart16

Doporučené články