Příprava lívanců:
- Šmakouna nalámejte na menší kousky a v mixeru společně s jedním vejcem rozmixujte na kaši.
- Poté přidejte zbylé ingredience a vymixujte hladké lívancové těsto. Pokud by bylo potřeba, přidejte více mouky nebo kefíru na správnou konzistenci.
- Pozvolna smaže malá kolečka, na mé nepřilnavé pánvi to jde zcela bez tuku.
Příprava krému:
1. Krém připravíte rozmixováním cizrny, avokáda a banánu společně s kakaem.
2. Banán má poměrně dobrou sladivost, přesto pokud to považujete chuťově za potřebné, doslaďte ještě libovolným sladidlem.
Ingredience:
Lívanečky
- 2 kolečka (1/2 balení) libovolného Šmakouna (použili jsme brusinka-goji)
- 200 ml kefíru
- 80 g hladké mouky (můžete nahradit i jiným typem např. špaldovou)
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
„Nutella“
- 1 zralé avokádo
- 1 zralý banán
- 1/2 plechovky cizrny
- 2 lžíce kakaa
- sladidlo dle chuti (např. datlový sirup)