10 veganských dobrot, které zachutnají i neveganům

vegan-blog

Tyhle veganské tipy udělají radost veganům i všem, kteří chtějí zkusit něco nového, zdravého a moc dobrého.

Chápeme, že každý dává v kuchyni přednost něčemu jinému. Neustále proto pracujeme na rozšiřování nabídky našich produktů. Vegani si tedy na Rohlíku také přijdou na své – nabízíme nejen celou řadu alternativ k živočišným výrobkům, ale také produkty, které jsou přirozeně veganské.

Chceme vám některé z nich představit a vsadíme se, že zaujmou i nevegany!

vegan1

Bio ovesný nápoj natural s kalciem Oatly

Vyzkoušejte tuhle alternativu klasického kravského mléka, překvapí vás svou jemnou krémovou chutí. Ovesný nápoj si můžete dát jen tak, využít ho při pečení nebo dokonce našlehat do latté.

Sezamová pasta tahini Meridian

Pro tuto pastu ze sezamových semínek určitě najdete v kuchyni využití – klasicky se používá do hummusu, ale je výborná i v zálivkách na salát, omáčkách a asijských jídlech. Tahini je navíc zdravá, protože obsahuje hodně vápníku.

Pohanková cereální kaše Nomina

Ideální rychlá snídaně – kaši můžete uvařit třeba s ovesným nápojem Oatly a podávat s nakrájeným ovocem a oříšky. Chuťově připomíná starou dobrou krupicovou kaši.

Těsto na pizzu s olivovým olejem Wewalka

Kdo nemá rád pizzu? S tímto hotovým těstem bude její příprava úplná hračka. Stačí dát navrch rajčatovou omáčku (třeba tuto) s vaší oblíbenou zeleninou a zapéct.

Quinoa bílá Bioharmonie

Quinoa, čti /kínoa/ :) Tahle malá semínka jsou velmi výživná a mají jemně oříškovou chuť. Skvěle se hodí jako příloha, třeba místo rýže. Vyzkoušejte uvařenou quinou smíchat s orestovanou zeleninou a připravit tak neotřelou variaci na rizoto.

vegan2

Tapioca puding s kompotovaným ananasem

Puding z tapioky dobře poslouží jako rychlá svačina nebo dezert. Pokud máte rádi mléčnou rýži, tak vám určitě bude chutnat. Kromě ananasu máme i několik dalších variant.

Bio hořká čokoláda 71% Vivani

Ani vegani si nemusí čokoládu odříkat. Tahle bio hořká čokoláda je navíc slazená třtinovým cukrem a chutná opravdu skvěle.

Apple & cinnamon raw tyčinka Bombus

Tahle zdravá tyčinka vás zachrání, až budete spěchat a potřebovat něco malého, ale sytého. Osvědčená kombinace jablek a skořice ve spojení s datlemi je opravdu výborná.

Chia semínka Country Life

Semínka z Jižní Ameriky se teprve nedávno dostala do povědomí fandů zdravé stravy, ale rychle si získala oblibu. Namočte je do kokosového mléka a až nabobtnají, přidejte oblíbené ovoce a datlový sirup.

Špaldové bio krekry s dýňovým semínkem a česnekem

Křupavé krekry se špaldovou moukou jsou zdravější variantou k brambůrkám. Kromě těchto krekrů má pekárna Zemanka v nabídce další veganské produkty – podívat se můžete tady.

Nabídka veganských dobrot na Rohlíku je však mnohem větší a v každé kategorii si je můžete vyfiltrovat. Stačí zaškrtnout “vegan” filtr na levé straně stránky.

Mohlo by vám chutnat:

Doporučené články