Recepty na pleťové masky z domácích surovin

masky-kamosky

Poprosili jsme Kamilu z blogu Vařila myšička, aby prozkoumala svoje domácí zásoby a otestovala za nás recepty na domácí kosmetiku. Vyzkoušejte vlastnoruční pleťové masky bez chemie, jen z domácích surovin. Protože každá maminka nesmí zapomínat na sebe. Udělejte si doma relax a pustě se do toho s námi.

Pojďme se zaměřit na něco opravdového, co může mít každá z nás, kdykoliv, třeba hned … Abychom si totiž vyrobily tu svoji zázračnou masku, nemusíme vůbec chodit do drogerie. Stačí sáhnout do spíže či lednice, nebo nakoupit běžné suroviny.

Na kvalitu pleti však nemá vliv jenom to, jak ji živíme, případně čím úžasným ji natřeme, ale také to, jak ji necháme zrelaxovat. Je dobré si uvědomit, že nejlevnějším kosmetickým salónem je naše postel. A i když je pro vás dostatečný spánek možná sci-fi, posuňte hranice nemožného…Zalehněte včas a dopřejte princezně, aby se vyspinkala dorůžova.

Ještě bych ráda všechny ujistila, že níže uvedené masky byly bez újmy otestovány na lidech.

Tak a konečně jdeme na tu praxi. Čím jiným začít než elixírem jménem avokádo.

masky-mama-a-dcera

Avokádová maska pro sušší pleť

Když už se vám do ruky dostane zralé avokádo, je až hřích ho nesníst. Přeci jen si to ale občas rozmyslete a dopřejte ten živinami nabitý koktejl vaší pokožce.  Avokádo je ojedinělý druh ovoce obsahující cenné mastné kyseliny, jež jsou zásadní pro optimální obnovu pokožky. Tyto mastné kyseliny obsahují velké množství živin, což se následně projeví na stavu pleti. Pleť vypadá déle vyhlazeně a mladistvě.

Ingredience – ½ avokáda, 2 lžíce medu, ½ lžičky kokosového oleje.

masky-vlocky-banan-2

Zvláčňující maska pro sušší pleť

Žloutek unikátním zdrojem vitamínů a minerálních látek, které může předat vaší pleti a dokonale ji tak vyživit. Především komplex vitamínů B působí velmi pozitivně.

Ingredience – 1 žloutek, malý šálek vařených a rozmixovaných ovesných vloček, 1/3 banánu, 1 lžíce medu

Uklidňující ovesná maska

Ovesné vločky mají nejen zvláčňující, ale i uklidňující účinek. Masky z ovesných vloček jsou vhodné i pro lidi trpící exemy. Spolu s jogurtem pak blahodárně působí pro podrážděnou pleť.

Ingredience – malý šálek vařených ovesných vloček, 1 lžíce medu, 1 lžíce jogurtu

Pomerančová maska

Máte-li pocit, že je vaše pleť povadlá, může to napravit jeden oranžový plod.

Ingredience – šťáva z půlky pomeranče, 2 lžíce polotučného tvarohu, jeden ušlehaný bílek.

Medová maska proti vráskám

Med je skvělým kosmetickým prostředkem. Umí totiž zjemňovat vrásky a prodloužit mladistvý vzhled. Nemusíte ho nutně s ničím kombinovat. Naneste 2 lžíce kvalitního tekutého medu pomocí špachtličky nebo štětečku na pleť a nechte 20 minut působit.

Regenerující pleťová maska

Ingredience – 2 lžíce najemno nastrouhaného jablka, 1 lžička medu, 1 lžíci jogurtu

Hydratační pleťová maska

Ingredience – 2 lžíce bílého bio jogurtu, 4 kapky citronu, 1 lžička medu

masky-rozjasnujici-jablecna

Praktické tipy pro aplikaci každé masky

  1. Masky aplikujte jednou nebo dvakrát týdně na čistou pleť.
  2. Pokud chcete znásobit účinky prospěšných látek, můžete pleť předem nahřát.
  3. Před aplikací masky si můžete udělat jemný peeling, třeba pomocí jemně mleté kávy smíchané s kokosovým olejem nebo vaším krémem. Jemnější variantou je pak mandlový peeling. Hrst mandlí rozemelte na jemno a masírujte jimi navlhčenou pokožku.
  4. Najděte si svoji kombinaci, která vaší pleti sedne. Pro suchou pleť využívejte spíše jogurt, tvaroh, med a avokádo. Pro mastnější pleť se zase hodí ingredience jako citronová šťáva, jíl, okurka, vaječné bílky, jablka, aloe vera.
  5. Pokud máte masky více, naneste ji i na krk a dekolt.
  6. Nechte je působit 15 – 20 minut a poté opláchněte

masky-jogurtova-2

Co jíst pro krásnou pleť?

Myslete na to, že i sebelepší přírodní kosmetická maska je vlastně jen “dotažením” a vyladěním toho, jakou pokožku máte díky celkovému životnímu stylu. Krása totiž vychází zevnitř. Moudro, o kterém nelze pochybovat. Máte po ránu oteklé oči nebo kruhy pod očima? Zařaďte co nejčastěji potraviny, které jsou bohaté na polyfenoly – hroznové víno, grapefruit, zelený čaj.

Trpíte na pupínky, černé tečky a rozšířené póry? Zařaďte potraviny bohaté na zklidňující a výživné látky – mandle, losos, obilné klíčky, papáju.

Je vaše pleť mdlá a má méně sjednocený odstín než dříve? Potřebujete ji zbavit toxinů. Konzumujte pravidelně bílý jogurt, obilné otruby, artyčoky, aromatické bylinky, bobulovité ovoce, červenou papriku a vařenou brokolici.  

Rada na závěr

Domácí pleťové masky jsou nejen úžasným koktejlem živin pro naši pleť, ale i spolehlivou přírodní antikoncepcí. Obecně se doporučuje nanést masku nejlépe zelené barvy ve večerních hodinách a nechat působit do doby, než muž usne :-)

A pokud chcete využívat výhody z nákupů pro malé jedlíky a dopravou zdarma, přihlašte se do dětského klubu Rohlíček.

Rohlik_Rohlicek_1200x628

>>Vstoupit do Rohlíčku<<

Doporučené články